GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια επί των άρθρων με θ...


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια επί των άρθρων με θετική ψήφο από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Μαζί με το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκαν τρεις τροπολογίες, ανάμεσά τους και αυτή που αφορά την απαγόρευση σε βουλευτές να απασχολούν συγγενείς μέχρι δευτέρου βαθμού, ως μετακλητούς υπαλλήλους, ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες.
Θετικά δείγματα επαναφοράς των δημοσιονομικών στοιχείων στους στόχους που είχαν τεθεί, επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Μάλιστα υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά κατά την τελευταία διετία παρατηρήθηκε τον Αύγουστο πλεόνασμα 850 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, με το πρωτογενές έλλειμμα να έχει μειωθεί στο 1,3 δισ. κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2012 έναντι 6 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Μειωμένες εμφανίζονται κατά 17,8% και οι πρωτογενείς δαπάνες του Αυγούστου σε σχέση με πέρσι, ενώ το έλλειμμα είναι αντίστοιχα μειωμένο κατά 34%.
Ο κ. Σταϊκούρας επέμεινε ότι το κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πως ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση