GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αργία προς τιμή του Μωάμεθ η Παρασκευή

Εθνική αργία κήρυξαν οι πακιστανικές Αρχές την Παρασκευή, προς τιμήν του προφήτη Μωάμεθ, μετά των κύμα των διαδηλώσεων για την προβολή...

Εθνική αργία κήρυξαν οι πακιστανικές Αρχές την Παρασκευή, προς τιμήν του προφήτη Μωάμεθ, μετά των κύμα των διαδηλώσεων για την προβολή της αντι-ισλαμικής αμερικανικής ταινίας, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
«Η Παρασκευή θα είναι ημέρα αργίας σε όλη τη χώρα, σε ένδειξη της πίστης της στον προφήτη», είπε ο αξιωματούχος που διευκρίνισε ότι η απόφαση ελήφθη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Παράλληλα 500 πακιστανοί δικηγόροι κατάφεραν σήμερα να περάσουν την πρώτη πύλη του διπλωματικού θύλακα του Ισλαμαμπάντ, μια αυστηρά φρουρούμενη περιοχή στην οποία βρίσκονται πολλές ξένες διπλωματικές αποστολές, όπως και η πρεσβεία των ΗΠΑ, υπό το βλέμμα 2.000 αστυνομικών των δυνάμεων καταστολής, για να διαμαρτυρηθούν για την αντι-ισλαμική ταινία.
«Είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε για τον προφήτη», φώναζαν οι δικηγόροι που κρατούσαν μεγάλα πανό στα οποία έγραφαν: «Θάνατο στον βλάσφημο», «Οι φίλοι των ΗΠΑ είναι προδότες».
Την ίδια ώρα ο αφγανός υπουργός Εξωτερικών Ζαλμάι Ρασούλ καταδίκαζε απερίφραστα από το Βιλνιούς την αντι-ισλαμική ταινία που προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών από τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο, αλλά και τα σκίτσα για τον προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύει στο σημερινό του τεύχος το γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου ο καθένας θα πρέπει να σέβεται την πίστη του άλλου», δήλωσε στον Τύπο στο περιθώριο μιας διάσκεψης για την ανάπτυξη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι μια μειονότητα δεν μπορεί να διαταράσσει την ειρηνική συνεργασία που οικοδομούμε παντού στον κόσμο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ταινίες και τα σκίτσα που θίγουν την πίστη των μουσουλμανικών λαών», πρόσθεσε ο Ρασούλ.
Από την πλευρά του ο λιθουανός ομόλογός του Αουντρόνιους Αζουμπάλις είπε ότι «τέτοιες προκλήσεις ή απόπειρες προσβολής των θρησκευτικών πεποιθήσεων δεν βοηθούν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, κυρίως στις περιοχές όπου οι σχέσεις μεταξύ των διαφορετικής πίστης εθνοτήτων είναι ιδιαίτερα τεταμένες».
Παράλληλα η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνει προσωρινά τη διπλωματική της αποστολή στη Μεντάν, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Ινδονησίας, λόγω των νέων προγραμματισμένων διαδηλώσεων κατά της ταινίας. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Τζακάρτα και το προξενείο στη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά, ανακοίνωσε η πρεσβεία.
Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε ότι θα αποκλείσει κάθε πρόσβαση στον ιστότοτο YouTube εντός του συντηρητικού μουσουλμανικού βασιλείου, αν ο ιστότοπος δεν διακόψει την τοπική πρόσβαση σε αποσπάσματα της αντι-ισλαμικής ταινίας, μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Η Google Inc., ιδιοκτήτρια του YouTube, έχει ήδη αποκλείσει την πρόσβαση στην ταινία στην Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Ινδία και την Ινδονησία μετά τις αιματηρές ταραχές και το κύμα των διαδηλώσεων σε αρκετές χώρες, αλλά απέρριψε αίτημα του Λευκού Οίκου να αφαιρέσει εντελώς την αμφιλεγόμενη ταινία από τον ιστότοπό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση