GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προστασία στα αμερικάνικα συμφέροντα

Τα κτίρια αμερικανικών συμφερόντων στον Λίβανο προστατεύονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της...

Τα κτίρια αμερικανικών συμφερόντων στον Λίβανο προστατεύονται από τις δυνάμεις ασφαλείας, διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, τρεις ημέρες μετά το τελευταίο κρούσμα βανδαλισμού εστιατορίου αμερικανικής αλυσίδας στην Τρίπολη, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την αντιισλαμική ταινία.
«Υπάρχει συνεργασία (του υπουργείου) με τις υπηρεσίες ασφαλείας για την προστασία των κτιρίων αμερικανικών συμφερόντων», δήλωσε ο Μαρουάν Σαρμπέλ μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε και 25 ακόμη τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Τρίπολη μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και ισλαμιστών που διαμαρτύρονταν για την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».
Οι δηλώσεις του Σαρμπέλ γίνονται μία ημέρα μετά την έκκληση του επικεφαλής της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα για μία εβδομάδα διαδηλώσεων κατά της ταινίας, που έχει προκαλέσει την οργή του μουσουλμανικού κόσμου.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου υπογράμμισε σήμερα ότι «αυτές οι διαδηλώσεις θα είναι περιορισμένες σε χώρο και χρόνο».
Στο μεταξύ η ιρανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι «θα εντοπίσει» τους υπεύθυνους για την αντιισλαμική ταινία, όπως δήλωσε ιρανός αξιωματούχος
«Η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν καταδικάζει (…) αυτή την ασεβή ταινία και την προσβλητική πράξη», δήλωσε ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μοχαμάντ Ρεζά Ραχιμί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mehr.
«Φυσικά θα αναζητήσουμε, θα εντοπίσουμε και θα καταδιώξουμε τον άνθρωπο (…) που προσέβαλε 1,5 δισεκατομμύριο μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ραχιμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση