GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός για «τσουνάμι» προσφύγων

Σενάρια διαχείρισης των προσφύγων που αναμένονται από τα πολεμικά μέτωπα παρουσίασαν χθες στον πρωθυπουργό οι υπουργοί Αμυνας, Π...


Σενάρια διαχείρισης των προσφύγων που αναμένονται από τα πολεμικά μέτωπα παρουσίασαν χθες στον πρωθυπουργό οι υπουργοί Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.
Από κοινού θαλάσσιες περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο αναλαμβάνει το Λιμενικό Σώμα με το Πολεμικό Ναυτικό για την αποτροπή εισόδου λαθρομεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, που τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Ταυτόχρονα, τα νησιά πρώτης γραμμής ενισχύονται με άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και των τριών Σωμάτων (Στρατού / Ναυτικού – Λιμενικού και Αστυνομίας). Αυτό αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα στο Πεντάγωνο με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας, Δημόσιας Τάξης και Εμπορικής Ναυτιλίας.
Και τα τρία υπουργεία θα έχουν ενεργό ρόλο. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αναλαμβάνει τον συντονισμό. Μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συλλέγει και αξιοποιεί τις πληροφορίες που συγκεντρώνει για τα κύματα μεταναστών που καταλήγουν στα μικρασιατικά παράλια.
Εν συνεχεία, από κοινού με το Λιμενικό και το Ναυτικό θα καταστρώνουν σχέδιο εικοσιτετράωρης φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων στα κρίσιμα σημεία, ώστε να αποτρέπεται η είσοδος πλωτών μέσων στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στη χτεσινή σύσκεψη στο Πεντάγωνο αποφασίστηκε η δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου.
Οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας παρουσίασαν στον πρωθυπουργό σενάρια διαχείρισης των κυμάτων προσφύγων που αναμένονται από τη Συρία, μέσω Κύπρου και Τουρκίας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αρμόδιοι υπουργοί παρέδωσαν στον Αντώνη Σαμαρά σχέδιο με κωδική ονομασία «Ιώνη». Το όνομα παραπέμπει στην πρώτη ελληνική αποικία στη Συρία.
Η σύσκεψη συνεχίστηκε το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, παρουσία των Νίκου Δένδια, Πάνου Παναγιωτόπουλου και Κώστα Μουσουρούλη, αλλά και των επιτελείων Αστυνομίας, Αμυνας και Λιμενικού.
Η δεύτερη αυτή σύσκεψη είχε σκοπό να συγκεκριμενοποιήσει τα νέα, εξειδικευμένα μέτρα για το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Εθνους», τρία είναι τα σενάρια που εξετάστηκαν στις δύο συσκέψεις.
Το πρώτο αφορά το ενδεχόμενο ο κύριος όγκος των προσφύγων και μεταναστών να φτάσει μέσω ξηράς στην Τουρκία, στα χερσαία σύνορά της με την Ελλάδα. Οι ελληνικές Αρχές σχεδιάζουν τρόπους για να ανακόψουν την πορεία τους. Το δεύτερο αφορά την Κύπρο. Σε αυτήν την περίπτωση, η κυπριακή κυβέρνηση θα χρειαστεί να καλύψει τις ανάγκες των ανθρωπιστικών αναγκών του κύματος προσφύγων. Και σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα δεν θα επιβαρυνθεί με άμεση «απόβαση» μεταναστών. Το τρίτο σενάριο που επεξεργάζονται οι υπουργοί αφορά το ενδεχόμενο να μην ισχύσουν τελικά τα δύο προηγούμενα, δηλαδή Τουρκία και Κύπρος να μην μπορέσουν να κρατήσουν στα εδάφη τους τον κύριο όγκο των μεταναστών. Σε αυτήν την περίπτωση, το βάρος θα μετατεθεί στο εσωτερικό της Ελλάδας. Εκεί, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει μία ακόμη ανθρωπιστική κρίση. Με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας επισήμανε ότι η κάθε προσπάθεια χρειάζεται, εκτός από τη στήριξη της κυβέρνησης, και τη στήριξη της κοινωνίας.
ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ, MΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
Παραβατικότητα
Πιο αυστηρές ποινές για όσους έχουν μπει λαθραία
Την προσμέτρηση στην ποινή λαθρομεταναστών που διαπράττουν ένα εκ δόλου αδίκημα, του αδικήματος της παράνομης εισόδου τους, προωθεί η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, η σχετική ρύθμιση που αναμένεται άμεσα να προωθηθεί στη Βουλή θα προβλέπει πως, «όταν οι παράνομοι μετανάστες τελούν το οποιοδήποτε εκ δόλου αδίκημα, η παράνομη είσοδός τους στη χώρα να εκλαμβάνεται ως επιβαρυντική περίσταση».
Ως αιτιολογία για τη συγκεκριμένη ρύθμιση αναφέρεται ότι «δεν είναι νοητό άτομα που έχουν ήδη παρανομήσει εισερχόμενα λαθραία στη χώρα μας, όταν αποτολμούν να παρανομήσουν εκ νέου, να έχουν την ίδια ποινική μεταχείριση σε σχέση με τους ημεδαπούς ή τους νόμιμους μετανάστες». Η ανακοίνωση καταλήγει πως «σκοπός της ρύθμισης είναι η αυστηρότερη αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών και η αποτροπή εισόδου νέων».
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η δικαιότερη κατανομή της δικαιοσύνης για εκείνους τους λαθρομετανάστες που ήδη διαπράττουν νέα σοβαρά αδικήματα, αλλά κυρίως η αποθάρρυνση των παράνομων μεταναστών στην εγκληματικότητα όταν γνωρίζουν ότι οι ποινές θα είναι πολύ πιο σκληρές από αυτές που προβλέπονται για το εκ δόλου αδίκημα που έχουν διαπράξει.
Γ. ΠΙΚΟΥΛΑΣ

3 σχόλια

  1. Remember, Remember
    The Fifth of November
    The Gunpowder, Treason and Plot
    I know of no reason
    Why the Gunpowder Treason
    Should ever be forgot.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουγκ.: "θα γυμναστούμε στου Χαχαμίδη και θα σας δείξουμε εμεις".

    Οι νέες συμμορίες Χ.ιμπ Α.τζήδων
    " πιθικια στα..τέσσερα " με σήμα τον Βούλη Κασιαδιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ: «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

    «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ.

    Μέτρα με αναβαθμισμένη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων παίρνει η Αθήνα για την αντιμετώπιση τυχόν κύματος λαθρομεταναστών μέσω των Τουρκικών παραλίων προς τα νησιά του Αιγαίου,
    όπου τον τελευταίο μήνα παρατηρείται επταπλασιασμός του αριθμού αυτών που βγαίνουν στις Ελληνικές ακτές.

    Η θωράκιση του Αιγαίου περιλαμβάνει σειρά συντονισμένων δράσεων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, με έμφαση στα εξής:

    Ενίσχυση των στρατιωτικών παρατηρητηρίων στο σύμπλεγμα των νησιών και των νησίδων, ροή εικόνας από στρατιωτικά ραντάρ ή συστημάτων με online σύνδεση προς τα συναρμόδια υπουργεία, ενίσχυση φρουρών (μονάδων, αστυνομικών και λιμενικών σταθμών) και - κυρίως - πύκνωση των περιπολιών πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού - Ακτοφυλακής καθώς και εναέριων μέσων σε περάσματα ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά

    Η Ελλάδα ετοιμάζει και παράλληλο σχέδιο με την εμπλοκή όλων των ένστολων υπηρεσιών για την υποστήριξη - με κέντρα υποδοχής κ.λπ. - τυχόν κύματος προσφύγων από τη Συρία.

    Τα μέτρα για τους λαθρομετανάστες εξειδικεύτηκαν σε σύσκεψη στο «Πεντάγωνο» χθες το απόγευμα από τους συναρμόδιους υπουργούς Αμυνας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

    «Στόχος μας είναι η αποτροπή, ανάσχεση με καθήλωση τυχόν κυμάτων λαθρομεταναστών στα θαλάσσια σύνορά μας και η αποφυγή εξόδου τους σε Ελληνικές ακτές διότι μετά το πρόβλημα γίνεται ανεξέλεγκτο», είναι το στίγμα που διέπει την όλη επιχειρησιακή σχεδίαση για τους παράνομους μετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση