GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποφασισμένη να προχωρήσει στα μέτρα η κυβέρνηση

Με τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει στον κορμό των μέτρων του απαιτεί η τρόικα αλλά να διαφ...

Με τα τρία κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει στον κορμό των μέτρων του απαιτεί η τρόικα αλλά να διαφωνούν στα «επιμέρους», η σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έχει περισσότερο χαρακτήρα ζύμωσης -και στην κοινή γνώμη – του νέου πακέτου και λιγότερο αποφασιστικό ή διαπραγματευτικό χαρακτήρα.
Γεγονός είναι ότι οι περικοπές σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες , έχουν αποφασιστεί και καλύπτουν τα 2/3 του πακέτου των μέτρων και απομένουν οι τελευταίες απαιτήσεις των δανειστών που αφορούν εργασιακά θέματα.
Αυτή ήταν η διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών και αυτές οι απαιτήσεις προκάλεσαν και την τεχνητή ή μη ένταση στις σχέσεις Μαξίμου -ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τα τελευταία 24ωρα.
Και μπορεί οι κ.κ. Κουβέλης και Βενιζέλος να υποστήριξαν δημόσια ότι δεν γνωρίζουν και δεν έχουν ενημερωθεί για τις νέες απαιτήσεις που συζητά η τρόικα με το στενό κυβερνητικό επιτελείο, όμως σε όλους είναι γνωστό ότι οι απαιτήσεις αυτές αφορούν την περικοπή των αποζημιώσεων, την επέκταση του ωραρίου εργασίας χωρίς καταβολή υπερωριών κλτ.
Αυτές οι νέες «ρυθμίσεις» θα συζητηθούν σήμερα και το πιθανότερο είναι ότι και για αυτές θα διατυπωθούν δημοσίως ενστάσεις -όπως και στο πακέτο των περικοπών -αλλά ο κυβερνητικός συνασπισμός όπως όλα δείχνουν είναι αποφασισμένος να «μη θέσει σε κίνδυνο την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της ευρύτερης διαπραγμάτευσης που έχει να κάνει με την επιμήκυνση κι όχι μόνο».

2 σχόλια

  1. ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ !!!
    ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΙΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΤΕ !!!
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΤΩΜΑΡΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη στο ΠΑ$$ΟΚ
    και τον αρχηγό του.Ο οποίος σαν υπ. οικονομικών "διαφήμιζε" όπου βρισκόταν το "κατόρθωμά" του...

    Δηλαδή την ΣΥΜΦΩΝΙΑ που έκανε με τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ για την λήψη αυτών (ΝΑΙ ΑΥΤΩΝ!) των μέτρων που ετοιμάζει να πάρει η κυβέρνηση τώρα...

    Σήμερα (κατά την πάγια τακτική του ΠΑ$$ΟΚ) προσπαθεί να φορτώσει στους άλλους ΟΛΑ τα βάρη βγάζοντας την ουρά του έξω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση