GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών κατηγορούνται για εκβιασμό!

Ποινική δίωξη για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος δύο αστυνομικών της Ασφά...


Ποινική δίωξη για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που υπηρετούσαν στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών.
Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος και έναν υπαρχιφύλακα, οι οποίοι ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε σε βάρος τους.
Οι δύο αστυνομικοί φέρονται ότι «προστάτευαν» τον «εγκέφαλο» κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία τον Απρίλιο του 2011.
Σε βάρος των δύο αστυνομικών ασκήθηκε ποινική δίωξη για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας κατ’ εξακολούθηση, παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.
Οι συνομιλίες
Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν σε βάρος των δύο αστυνομικών προέκυψαν κυρίως από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των μελών του κυκλώματος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές, ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών φέρεται να είχε στενές επαφές με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, με σκοπό να «καλύπτει» τις παράνομες δραστηριότητές του.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, απευθείας τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του αξιωματικού της Αστυνομίας και του συγκεκριμένου ατόμου δεν υπάρχουν και τα όποια στοιχεία προκύπτουν από συνομιλίες με τρίτους.
Αντίθετα, ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, φέρεται να συνομιλεί με τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος και στις συζητήσεις που έχει μαζί του γίνεται λόγος και για το ρόλο του προϊσταμένου του. Σε συνομιλίες που έχουν καταγραφεί αναφέρονται και χρηματικά ποσά που έχουν δοθεί ως δώρο στον πρώην προϊστάμενο του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.
Στο εδώλιο 12 άτομα
Για το κύκλωμα που φέρονται να «προστάτευαν» οι δύο αστυνομικοί έχει ήδη εκδοθεί βούλευμα, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη 12 άτομα.
Μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίοι με βούλευμα που εκδόθηκε παραπέμπονται σε δίκη για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, εκβίαση, τοκογλυφία, καθώς και μία περίπτωση αρπαγής που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο, είναι και ο 35χρονος Γ.Σ., ο οποίος είχε δανείσει 514.000 ευρώ στην ΠΑΕ Ηρακλής της Θεσσαλονίκης, με αντάλλαγμα την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ είχε διατελέσει για μικρό χρονικό διάστημα στο παρελθόν και μέλος του δ.σ. της συγκεκριμένης ΠΑΕ.
Μέχρι 10% μηνιαίο τόκο
Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από την Αστυνομία, το συγκεκριμένο κύκλωμα δάνειζε με μηνιαίο τόκο μέχρι και 10%.
Οι δικαστικές αρχές προσδιόρισαν το ποσό που είχαν αποκομίσει οι κατηγορούμενοι από παράνομες πράξεις σε 2.500.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αστυνομία, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος, σε ανακοίνωσή της προσδιόριζε ως αποκτήματα από «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», εκτός από έξι σπίτια, 14 πολυτελή οχήματα συνολικής αξίας 1.000.000 ευρώ, ένα σκάφος αξίας 1.048.000 ευρώ, καθώς επίσης κοσμήματα και ρολόγια τεράστιας αξίας.
Εκτός από τις πράξεις τοκογλυφίας που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, τα μέλη του ίδιου κυκλώματος φέρονται ότι παρείχαν «προστασία» σε νυχτερινά κέντρα στη Θεσσαλονίκη.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση