GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί: Λύση για Ελλάδα – Ισπανία στη Σύνοδο Κορυφής

Την επιθυμία της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ενωση να καταλήξει σε λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία κατά τη διάρκεια της επόμενης ευρωπαϊκή...


Την επιθυμία της Γαλλίας η Ευρωπαϊκή Ενωση να καταλήξει σε λύση για την Ελλάδα και την Ισπανία κατά τη διάρκεια της επόμενης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, (18 και 19 Οκτωβρίου) εξωτερίκευσε ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του Κέντρου Bruegel, στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι «ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θέλει η Ευρώπη να καταλήξει σε μία λύση ισχυρή και δομική».

«Ιδανικά, θα έπρεπε να είμαστε σε θέση να φθάσουμε (σε λύση) κατά τη διάρκεια του επόμενου ευρωπαϊκού συμβουλίου (των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων) τον Οκτώβριο. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», σημείωσε, αναφερόμενος στην Ελλάδα και την Ισπανία και ότι «η αβεβαιότητα είναι ο εχθρός της ανάπτυξης».
Ο Πιερ Μοσκοβισί επαναδιατύπωσε την «προσήλωση της Γαλλίας στην ακεραιότητα της ευρωζώνης» και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη».
Αναφερόμενος στην Ισπανία, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας δήλωσε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο στη Μαδρίτη και στις Βρυξέλλες.
Ο Πιερ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης τραπεζικής ένωσης μεσοπρόθεσμα, με την συγκρότηση ενιαίου μηχανισμού τραπεζικής επιτήρησης μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να βρίσκεται «σε πλήρη λειτουργία κατά το 2013» και πρόσθεσε ότι “όλες οι τράπεζες” της ευρωζώνης πρέπει να τεθούν υπό την εποπτεία αυτού μηχανισμού, θέση στην οποία είναι αντίθετη η Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση