GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι νέες προσλήψεις στην ΕΡΤ και οι άνεργοι της ΕΣΗΕΑ...

Γράφει ο  Νίκος Κούτρικας. Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι απασχολούν τα θέματα της ΕΡΤ όλο και περισσότερο τον Τύπο! Α...

Γράφει ο  Νίκος Κούτρικας.
Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι απασχολούν τα θέματα της ΕΡΤ όλο και περισσότερο τον Τύπο!
Αυτό είναι αποτέλεσμα των «αμφισβητούμενων» σε πρόσωπα επιλογών της κυβέρνησης για την διοίκηση της εταιρείας αλλά και τις επιλογές της σε δημοσιογραφικό επίπεδο!
Τη προσεχή Δευτέρα το κρίσιμο ΔΣ της ΕΡΤ θα εξετάσει τις προσλήψεις θυμίζουμε για τους εξής αναλυτικά:
Για τον Αντώνη Λιάρο, Βασίλη Θωμόπουλο και Μανώλη Κοττάκη όπου θα είναι η νέα υποψήφια ομάδα δημοσιογράφων για έγκριση από το ΔΣ που ανεβαίνει στην ΕΡΤ για την τηλεόραση επίσης,
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Λιάρος έχει προταθεί για την θέση ειδικού συμβούλου.
Ο Βασίλης Θωμόπουλος έχει προταθεί να αναλάβει τη διεύθυνση ειδήσεων αποχωρώντας από τον Alpha 989.
Ο Μανόλης Κοττάκης αναμένει την έγκριση του ΔΣ για να επιστρέψει με ενημερωτική εκπομπή.
Ο Γιώργος Μπράμος ως ειδικός σύμβουλος, ενώ με την ίδια ιδιότητα προσλαμβάνονται οι:
Ο Μενέλαος Σεβαστάκης στο Αθλητικό της ΕΡΑ,
Ο Σταύρος Οικονομόπουλος,
Ο Μιχάλης Ευσταθίου. και
η Ματίνα Ρέτσα για τη θέση επικοινωνίας της ΕΡΤ.
Ο Κωνσταντίνος Τσακίρης και ο Πέτρος Μάης θα εξεταστεί απο το ΔΣ εάν αναλάβουν τελικά τη γενική διεύθυνση τεχνικών και των οικονομικών υπηρεσιών αντίστοιχα.
Είναι αναμφισβήτητα… πραγματικότητα ότι μετά τις προηγούμενες προσλήψεις της Ανθής Σαλαγκούδη του Γιώργου Κουβαρά του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου του Αιμίλιου Λιάτσου και Καλημέρη, Σπυρόπουλου επιχειρείται η ανανέωση της ΕΡΤ με επαγγελματίες και μη της Ραδιοτηλεοπτικής αγοράς!
Πουθενά… όμως δεν βλέπουμε η ΕΡΤ να μας κάνει γνωστά τα κριτήρια όπου γίνονται όλες αυτές οι προσλήψεις και τοποθετήσεις…
Πουθενά δεν έχει τοποθετηθεί ούτε ένας… άνεργος μέλος της ΕΣΗΕΑ!
Η ΕΣΗΕΑ δεν είχε καμία άποψη… ούτε καν ρωτήθηκε η γνώμη της από τον αρμόδιο υπουργό ο οποίος έκανε μία συνάντηση στα πεταχτά και μετά εξαφανίστηκε…!
Στο Ραδιομέγαρο όλοι είναι… «κουμπωμένοι» με την ΠΟΣΠΕΡΤ να προσπαθεί (και καλά κάνει) να προστατεύσει και να προωθήσει τους δικούς της ανθρώπους με παρεμβάσεις στον Υπουργό!
Όλοι όμως διαπιστώνουν ότι… πρόκειται για «ξαναζεσταμένο φαγητό» το οποίο έχει αποτύχει στο παρελθόν και το ερώτημα είναι και παραμένει γιατί να επιτύχει σήμερα;
Άρα το θέμα είναι αυστηρά πολιτικό…
Θέλουν την ανανέωση της ΕΡΤ οι κρατούντες;
Αν «ναι» τότε πρέπει να γίνουν «τομές» σε πολλαπλά επίπεδα και όχι σε «στενά πολιτικά» όπου μέχρι σήμερα γίνονται…Αν και στα στενά «πολιτικά επίπεδα» των επιλογών τους και εκεί τα πράγματα έχουν αποτύχει αφού όλες οι επιλογές τους… Πρασινοκοκκινίζουν!
Το ΔΣ της ΕΡΤ την Δευτέρα πρέπει να αποφασίσει για το αν εγκρίνει αυτό το τρόπο λειτουργίας της ΕΡΤ και τα πρόσωπα αν είναι αυτά που θα συνδυαστούν με την ταυτότητα της ΕΡΤ με σκοπό την Τηλεθέαση και κατά την γνώμη μου πρέπει να σκεφτεί λογικά ποιες από τις επιλογές μέχρι σήμερα έχουν φέρει αποτέλεσμα… ΚΑΜΙΑ !
Άρα… θα συντηρηθεί η ίδια λογική από την κυβέρνηση «μονοκομματικού-δικομματικού χαρακτήρα της ΕΡΤ» και όχι του τρικομματικού που έχουμε σήμερα;
Όσο… για τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ για το Ελληνόφωνο Euronews θα το ξαναπώ ότι το συγκεκριμένο κανάλι εκπέμπει διεθνώς δορυφορικά και όχι ελεύθερα…τα περαιτέρω είναι κατανοητά τα ελεύθερα κανάλια στην χώρα μας χρειάζονται άδεια και νόμιμη συχνότητα για να λειτουργήσουν, το αν η ΕΡΤ μέχρι σήμερα φιλοξενεί σε αναμετάδοση το κανάλι σε συχνότητά της ας κοιτάξει τώρα τα συμφέροντά της και ας είναι μέτοχος στο νέο κανάλι μπορεί να συμφέρει να μην είναι!
Είναι ώρα το… Μέγαρο Μαξίμου να δείξει τις διαθέσεις του για την ΕΡΤ αφού σήμερα το έργο είναι «μηδενικό» και «αμφισβητούμενο» από τους επαγγελματίες της αγοράς αλλά και το τηλεοπτικό κοινό…
Είναι ώρα το ΔΣ της ΕΡΤ την Δευτέρα να αναλάβει τις ευθύνες του αφού όλοι εκτελούν εντολές από μέσα και απέξω και να δουν ότι προσλαμβάνουν ακόμα και μη επαγγελματίες σε θέσεις συμβούλων για να συμβουλεύουν τι και με ποια εμπειρία ;
Είναι ώρα να το πάρουν όλοι αλλιώς…
Η τρόικα πιέζει το Υπ.Οικονομικών για εφαρμογή του σχεδίου κλεισίματος της ΕΡΤ… απολύσεις κλείσιμο καναλιών ραδιοφώνων κλπ αφού δεν βλέπει κανένα έργο και περαιτέρω οικονομικά έσοδα όπου θα μπορούσαν να αφήσουν την ΕΡΤ να λειτουργεί ως κερδοφόρα επιχείρηση με το νέο (ανύπαρκτο μέχρι στιγμής) πρόγραμμά της!
Είναι ώρα για αλλαγές από το ΔΣ της εταιρείας κυρίως οικονομικές με έσοδα διαφορετικά με το τρόπο τον σημερινό μάλλον τα πράγματα για την ΕΡΤ θα είναι πιστέψτε με δυσάρεστα….
Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ

7 σχόλια

  1. Τι έγινε ρε ΚΟΥΤΡΙΚΑ πάλι στην απ' έξω έμεινες; Κρίμα τόσους μήνες γλείψιμο στους ψυχογιούς του ΑΝΤΩΝΑΚΗ να πάει χαμένο; Μήπως είναι καιρός να αλλάξεις στασίδι; Τι δεξιός τι αριστερός ψάλτης, που ξέρεις μπορεί να σου κάτσει, και να κονομήσεις μερικές αργομισθίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομισες ότι βρίζοντας τους προηγούμενους κ γλυφοντας. το Σίμο θα εβρισκες δουλεια. πόσο αφελής είσαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γράφεις κ παρουσιάζεσαι ως επαιων στα της ΕΡΤ. . αναρωτηθηκες μήπως εγινες γραφικός ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κουτρικα την πατησες ασχημα την εφαγες την παραμηθα οτι θα βολευτης και σε πεταξανε σα χρησιμοποιημενη καποτα κατσε τωρα και κραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΠΟΥΛΟ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ''ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ''. ΤΣΑΤΣΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οτι θελει ο καθενας κανει οσες προσληψεις κολιτων και ημετερων ..γραμματια προς εξαργυροση..αλλωστε μονο στηνΕρτ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ μπορει καποιος να ειναι απλος υπαλληλος και να εκτελει χρεη Αναπληρωτη προισταμενου και ο απο ΠΥΣ (ΠΡΟΤΟΒΑΘΜΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) να ειναι υπαλληλος οπως γινεται στο τμημα φορητων μοναδων των ειδησεων εδω και μηνες...και η ερωτηση ειναι μια μπορει ενας υπαλληλος να βαζει υπογραφες και ο προισταμενος να ειναι στο δρομο??και πως γινεται ο ψευτοαναπληρωτης να πηγενει ταξιδακια ε.εδρας οταν και ο προισταμενος λειπει σε αδεια??εδω τα εχετε ισοπεδοσει ολα για πια αξιοκρατια ομιλειτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση