GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για ντοκουμέντο αποτυχίας της Μέρκελ κάνει λόγο η αντιπολίτευση

Ως «ντοκουμέντο αποτυχίας» της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση στο Βερολίνο την πρωτοβουλία της ΕΚ...

Ως «ντοκουμέντο αποτυχίας» της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση στο Βερολίνο την πρωτοβουλία της ΕΚΤ, ενώ φαίνεται να διχάζει και τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Μ. Μάιστερ δήλωσε ότι «βλέπει θετικά τον σχεδιασμό του προγράμματος της ΕΚΤ», καθώς όπως διευκρίνισε, «η αγορά ομολόγων συνδέεται με αυστηρούς όρους και αυτό συνιστά ένα διπλό μήνυμα».
Επιφυλάξεις εξέφρασε ο φιλελεύθερος αντικαγκελάριος Φ. Ρέσλερ, επισημαίνοντας ότι η «η αγορά ομολόγων δεν μπορεί να είναι ποτέ μια βιώσιμη λύση». «Οι διαρθρωτικές αλλαγές θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα», τόνισε ο κ. Ρέσλερ.
Επικριτικά αντιμετωπίζουν τις εξαγγελίες του Μάριο Ντράγκι οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) της Βαυαρίας.
Ο γενικός γραμματέας του κόμματος Α. Ντόμπριντ δήλωσε ότι «είναι άκρως επικίνδυνη και εσφαλμένη» η πολιτική της χρηματοδότησης κρατών με την εκτύπωση χρήματος. «Η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι μια τράπεζα σταθερότητας και δεν επιτρέπεται να γίνει τράπεζα πληθωρισμού».
Η πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΚΤ έδωσε στην γερμανική αντιπολίτευση την αφορμή για ένα νέο γύρο επικρίσεων της πολιτικής που ασκεί ο κυβερνητικός συνασπισμός. «Ντοκουμέντο αποτυχίας της κ. Μέρκελ» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Φ. Γ. Στέινμαιερ την κίνηση Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση