GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Επισημοποιήθηκε η συνεργασία ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ στις Προεδρικές

Μεγάλο φαβορί πλέον ο υποψήφιος της Δεξιάς κ. Ν. Αναστασιάδης   Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματ...

Μεγάλο φαβορί πλέον ο υποψήφιος της Δεξιάς κ. Ν. Αναστασιάδης
 
Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία του κεντροδεξιού Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) με τον δεξιό Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ), με υποψήφιο τον πρόεδρο του δεύτερου κ. Ν. Αναστασιάδη, στις Προεδρικές Εκλογές της Κύπρου τον ερχόμενο Φλεβάρη, μετά από συνάντηση του ίδιο με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Μ. Καρογιάν.
Η απόφαση θα τεθεί προς έγκριση στην Κεντρική Επιιτροπή του ΔΗΚΟ στις 27 Σεπτεμβρίου και αν οριστικοποιηθεί, καθιστά τον κ. Αναστασιάδη ακλονητο φαβορί για την επικράτηση στις εκλογές, καθώς το συνολικό ποσοστό των δύο κομμάτων προσεγγίζει το 50%, ενώ η δημοτικότητα του κυβερνώντος ΑΚΕΛ είναι χαμηλή μετά τη θητεία του προέδρου Δ. Χριστόφια, ο οποίος δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ συνεργάζονται στον Α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, καθώς παραδοσιακά το ΔΗΚΟ επικαλούνταν την «μακαριακή» παράδοση στο νησί, ενώ ο ΔΗΣΥ στέγαζε αρκετούς οπαδούς των πραξικοπηματιών που τον ανέτρεψαν.
«Υπήρξαν στιγμές που πλήγωσαν όλους, αλλά τώρα είναι ιστορική ευκαιρία να συνεργαστούν όλοι με συλλογικότητα και να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του τόπου», δήλωσε σχετικά ο κ. Αναστασιάδης, ενώ ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι υπήρξε σύγκλιση στην κατεύθυνση της συγκρότησης μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
Το ΑΚΕΛ έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του απερχόμενου υπουργού κ. Μαλά, ενώ στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού συνεργαζόμενου με την Αριστερά κ. Γ. Λιλλήκα προσανατολίζεται η σοσιαλιστική ΕΔΕΚ.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση