GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολάντ: Έκκληση για παρέμβαση του ΟΗΕ στη Συρία

«Να προστατέψουμε τις απελευθερωμένες ζώνες» είπε ο γάλλος Πρόεδρος Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο βήμα του ΟΗΕ, 25 Σεπτ...

«Να προστατέψουμε τις απελευθερωμένες ζώνες» είπε ο γάλλος Πρόεδρος
Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο βήμα του ΟΗΕ, 25 Σεπτεμβρίου 2012 [EPA/JASON SZENES]
 
«Άμεση προστασία» των Ηνωμένων Εθνών στις περιοχές της Συρίας που έχουν καταληφθεί από τους αντικαθεστωτικούς ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην πρώτη του ομιλία από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν έχει μέλλον στο διεθνές σκηνικό.
Παράλληλα, ο Ολαντ προειδοποίησε ότι η Γαλλία δεν θα ανεχτεί άλλο η Τεχεράνη να απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομιλία του Γάλλου προέδρου -όπως και των περισσότερων ηγετών- στράφηκε γύρω από τις «εστίες έντασης» στη Μέση Ανατολή, κυρίως δηλαδή τον εμφύλιο στη Συρία και τον κίνδυνο σύγκρουσης Ισραήλ και Ιράν.
«Το συριακό καθεστώς… δεν έχει μέλλον ανάμεσά μας» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, καλώ τα Ηνωμένα Έθνη να στηρίξουν άμεσα στο λαό της Συρίας και παράλληλα να προστατεύσουμε τις απελευθερωμένες ζώνες», τόνισε.
«Για πόσο ακόμα θα δεχόμαστε την παράλυση στον ΟΗΕ;» αναρωτήθηκε ο Ολάντ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η Γαλλία ξεκίνησε τον Αύγουστο αποστολή βοήθειας σε περιοχές στη Συρία που έχουν καταληφθεί από αντάρτες, ώστε τα ασφαλή καταφύγια να είναι ανεξάρτητα ως προς τη διαχείρισή τους και παράλληλα να σταματήσει το ρεύμα προσφύγων από τη χώρα.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση