GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Θέλουμε μία ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη»

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε σήμερα έκκληση, ενώπιον των συμμάχων της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού βαυα...

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε σήμερα έκκληση, ενώπιον των συμμάχων της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού βαυαρικού κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), για μια ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη.
Η Γερμανία θα πρέπει να ενθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις σε άλλες χώρες, «ακόμα κι αν μερικές φορές μπορεί να λεχθεί ότι είμαστε σκληροί», δήλωσε η Μέρκελ σε ομιλία της με την ευκαιρία μιας λαϊκής γιορτής στο ανατολικό τμήμα της Βαυαρίας.
«Θέλουμε για την Ευρώπη μια σταθερή ένωση και το τέλος της κρίσης του χρέους», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι «ισχυρή» σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το CSU είναι πιο αυστηρό στις θέσεις του έναντι των ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες–ορισμένα κορυφαία στελέχη του δεν δίστασαν να ζητήσουν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η Μέρκελ πάντως διαβεβαίωσε τις χώρες αυτές για την «αλληλεγγύη» της.
«Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, οι χώρες αυτές έχουν κερδίσει την αλληλεγγύη μας. Τους ευχόμαστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους», τόνισε η καγκελάριος.
Από το τέλος των θερινών διακοπών η καγκελάριος Μέρκελ έχει επανειλημμένα εξάρει τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία και στην Ιταλία, παρότι στις τάξεις της κυβέρνησης συνασπισμού υψώθηκαν φωνές που κάλεσαν να μην συνεχιστεί η βοήθεια προς τις χώρες αυτές οικονομικά, ούτε να επιδειχθεί μεγαλύτερη ευελιξία προς αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση