GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπέρ της ομαλοποίησης των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας

Την πλήρη προσοχή της ΕΕ έχει η Σερβία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία Βίνσεντ Ντεγκέρτ, τονί...

Την πλήρη προσοχή της ΕΕ έχει η Σερβία, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία Βίνσεντ Ντεγκέρτ, τονίζοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον προσέγγισης με τη χώρα αυτή, αλλά προηγουμένως η Ένωση θέλει να δει την ομαλοποίηση των σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινας.
Ερωτηθείς για τις προϋποθέσεις που έθεσαν γερμανοί βουλευτές για την προσέγγιση της Σερβίας στην ΕΕ, ο κ. Ντεγκέρτ δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Pink του Βελιγραδίου ότι τα κριτήρια της Κοπεγχάγης είναι ξεκάθαρα και γνωστά εδώ και χρόνια κι απευθύνονται σε όλα τα κράτη που θέλουν να ενταχθούν στους κόλπους της Ένωσης.
Τα κριτήρια αυτά, εξήγησε, αφορούν την έννομη τάξη, το κράτος δικαιοσύνης, μία σταθερή οικονομία- σε λογικό πλαίσιο- η οποία θα πρέπει να είναι και ανταγωνιστική.
Ο κ. Ντεγκέρτ υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η επανέναρξη της ολοκλήρωσης των οικονομικών και δικαστικών μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε πως η Σερβία θα πρέπει να ενεργεί το ίδιο με τις άλλες χώρες σε ό,τι αφορά τη μείωση των δημόσιων εξόδων.
Είναι σημαντικό να βρεθεί ένας τρόπος ενεργοποίησης της οικονομίας μέσω επενδύσεων, σημείωσε ο κ. Ντεγκέρτ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι δομικές μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται εταιρείες, των οποίων η ιδιωτικοποίηση δεν έχει ολοκληρωθεί και δημόσιες επιχειρήσεις που καταγράφουν απώλειες που φτάνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 3% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση