GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Πράσινο φως» της ΕΕ για την επόμενη δόση της Ιρλανδίας

Η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα πως η Ιρλανδία θα εισπράξει την επόμενη δανειακή δόση των 1,9 δισεκ. ευρώ, μετά την αξιολόγηση τον περασμένο Ιο...

Η ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα πως η Ιρλανδία θα εισπράξει την επόμενη δανειακή δόση των 1,9 δισεκ. ευρώ, μετά την αξιολόγηση τον περασμένο Ιούλιο των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών που καταβάλλει η γονατισμένη δημοσιονομικά χώρα της Ευρωζώνης.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την καταβολή του δικού της μεριδίου πίστωσης, έπειτα από την εκταμίευση από το ΔΝΤ της δικής του συνεισφοράς, ύψους 0,9 δισεκ. ευρώ, στις 5 Σεπτεμβρίου.
Η Ιρλανδία δίνει δείγματα «σημαντικών επιτευγμάτων» στην τροχιά των μεταρρυθμίσεων που αποβλέπουν στην άμβλυνση της οικονομικής κρίσης, «σε πείσμα των προκλήσεων σε εσωτερικό και σε εξωτερικό επίπεδο».
Το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2012 θα παραμείνει εντός του ορίου του 8,6% που απαιτούν οι διεθνείς δανειστές, τονίζουν οι Βρυξέλλες, που με την ευκαιρία επαίνεσαν τις οικονομικές και τραπεζικές μεταρρυθμίσεις που διεκπεραίωσε η χώρα.
«Η αντιμετώπιση των αγορών απέναντι στην Ιρλανδία έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τους τελευταίους μήνες», τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας την υποχώρηση των επιτοκίων απόδοσης των ιρλανδικών κρατικών ομολόγων στο τελευταίο διάστημα.
Στα ταμεία της χώρας αναμένεται να εισρεύσουν 0,7 δισεκ. ευρώ με τη μορφή διμερούς δανεισμού εκτός του πακέτου διεθνούς βοήθειας, ανεβάζοντας τη συνολική χρηματοδότηση της Ιρλανδίας από την ΕΕ σε 36,6 δισεκ. ευρώ έως σήμερα.
Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ιρλανδία περιλαμβάνουν την υψηλή ανεργία—ιδίως στις τάξεις των μακροχρόνια ανέργων—και το απροσμείωτα υψηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα. Οι εξωτερικοί παράγοντες που συνδράμουν στην κρίση της Ιρλανδίας αφορούν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και οι εμπορικοί εταίροι της χώρας, επισημαίνει η Επιτροπή.
Η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας, για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανειακού πακέτου των 85 δισεκ. ευρώ, είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση