GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοκορομάχοι της Βουλής-ομονοούντες συνεταίροι

Του Θανάση Νικολαΐδη   ΨΑΧΝΟΥΝ σαν τρελοί για λεφτά και το μάτι τους γυαλίζει, πριν αρπάξουν του φτωχού το αρνί. Ψάχνουμε για ...

Του Θανάση Νικολαΐδη  
ΨΑΧΝΟΥΝ σαν τρελοί για λεφτά και το μάτι τους γυαλίζει, πριν αρπάξουν του φτωχού το αρνί. Ψάχνουμε για χώρο αμόλυντο, δεν τον βρίσκουμε και τακτοποιούμε τους θύλακες κατά σειρά προτεραιότητας (σε διαφθορά). Παίρνουν άριστα τα…παιδιά του κοινοβουλίου. Διαχρονικά, διακομματικά και με τον (δικό τους) νόμο. Στον ναό της δημοκρατίας που μετέτρεψαν σε οίκο βολέματος των ιδίων, οικογενειών και συγγενών τους. Καθένας την πραμάτεια του και τα «κέρδη» σε………
ταμείο κοινό. Με τις «ιδεολογίες» ξεχασμένες και τις αρχές καταργημένες.
ΕΜΕΙΣ απέναντι και θεατές, δεν πήραμε χαμπάρι τα «νυχτερινά» και τις…υπερωρίες τους κι ούτε το ψυλλιαστήκαμε πως έχτιζαν τον παράδεισό τους με ξένα υλικά. Τους είδαμε τυλιγμένους σε δημοκρατικό μανδύα και με το άλλοθι του κοινοβουλευτισμού, χωροφύλακες να τους φυλάνε και ενίοτε σε ρόλο ορντινάντζας. Κι αν τον κ. Τσίπρα φυλάνε 26, φαντάσου πόσα μεροκάματα (αστυνομικών) πάνε χαμένα για τ. υπουργούς και πρωθυπουργούς, για μορμολύκεια-ξωμάχους της πολιτικής με το’ να πόδι στο λάκκο. Είμαστε σκληροί μαζί τους, γιατί είναι σκληρότατοι μαζί μας. Κι αν κάποιοι (την) πληρώνουν είμαστε οι φορολογούμενοι. Για τις ωραίες ιδέες τους και την…ομόνοια μεταξύ κοκορομάχων.
ΟΣΟ δεν παίρνουν μέτρα δραστικά για την αυθαιρεσία, θα τους πυροβολούμε σπάζοντας την κάρτα των προνομίων τους και εστιάζοντας στα πλέον σκανδαλώδη.
• 35 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν µέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαµες θυγατέρες θανόντων βουλευτών.
• 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.
Τους παραχωρείται γραφείο μέσα στο κοινοβούλιο, ακόμα κι αν δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές. Το ίδιο, για στους πρώην προέδρους της Βουλής. (Ρεπορτάζ του Νικόλα Βαφειάδη, που τον απέλυσαν απ’ τη βουλή, όταν το δημοσίευσε).
Θα σταθούμε στο δεύτερο. Με τους κ.κ. Καραμανλή και Σημίτη, Πετσάλνικο και Μεϊμαράκη (γιατί με την κόρη σας στο Στρασβούργο, κ. Πρόεδρε;) να ρεμβάζουν από ευάερα (και με θέα) γραφεία της βουλής και τριγύρω τους «εργαζόμενους» της βουλής (εξαιρούμε τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Παπαδήμα ως «φρέσκους» και τον κ. Πολύδωρα της «μιας ημέρας»).
ΔΕΝ «μιλούν» οι Σημίτης και Καραμανλής. Δεν μας ενημερώνουν, δεν «απολογούνται». Σήμερα, που οι μισοί έλληνες «παρελαύνουν» απ’ τα κανάλια ψαχουλεύοντας τη διαφθορά επί των ημερών τους και οι υπόλοιποι στο πεζοδρόμιο και στα συσσίτια. Και για τη (συν)ευθύνη τους για το διαφαινόμενο πλιάτσικο των Ολυμπιακών έργων; (θα επανέλθουμε).

4 σχόλια

  1. Οφειλουν να θεσουν θεμα πειθαρχιας στην ψηφοφορια οι τρεις Αρχηγοι.

    Στις δύσκολες συγκυρίες, οι έχοντες σώας τα φρένας οφείλουν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.

    Αν το πακέτο μέτρων των 11,5 δις είναι μια φορά δυσάρεστο για τους βουλευτές, είναι 10 για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη
    (και φυσικά 1010 για όλους εμάς...).
    Οι στιγμές όμως είναι τόσο κρίσιμες, που δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για πισωγυρίσματα.

    ΟΛΟΙ οι βουλευτές που πιστεύουν στη συνέχιση της ευρωπαϊκής...προοπτικής, οφείλουν να υπερψηφίσουν το πακέτο, για τον απλούστατο λόγο ότι μόνο αυτή η εξέλιξη μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, εντός του ευρώ.

    Όσοι διαφωνούν, μπορούν κάλλιστα να καταψηφίσουν. Και αυτομάτως να τεθούν εκτός των τριών κοινοβουλευτικών ομάδων που έχουν κληθεί στην πιο κρίσιμη στιγμή να πάρουν τις πιο δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις.

    Πιθανή διαγραφή των διαφωνούντων δε συνιστά ούτε "έλλειψη δημοκρατικότητας", ούτε "ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης".

    Πρόκειται για το φυσικό και λογικό επακόλουθο για όσους δε συμφωνούν ότι τα μέτρα των 11,5 δις πρέπει να υπερψηφιστούν.

    Ή με άλλα λόγια, για όσους πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μέλλον με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι δεν πρέπει να κόψουν κι αυτοί από τους μισθούς τους και τις επιχορηγήσεις?όχι μόνο εμείς.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @22 Σεπ 2012 10:17:00 μ.μ.

    Πόσο μαλάκας είσαι εσύ που πιστεύεις ότι πρέπει να ψηφιστει το πακέτο, δεν μας είπες όμως (!)

    Παράλειψη...

    Επίσης, το ότι πιστεύεις ότι η διαφορετική άποψη πρέπει να περιθωριοποιείτε στην δημοκρατία είναι η απόδειξη για τα παραπάνω.

    μας είπες επίσης ότι....

    "Οι στιγμές όμως είναι τόσο κρίσιμες"

    φοβάσαι μην τυχόν και σου κόψουν την "σύνταξη", το "μισθό" τα "φάρμακα" και την "περίθαλψη" και ξεβολευτείς;

    για αυτό σκούζεις;

    ή μήπως οι στιγμές είναι τόσο κρίσιμες για τους δανειστές μας; (λεω εγώ)

    εσύ για ποιους λες;

    μήπως είσαι ο εκφραστής του λαού μας;

    ή μήπως πιστεύεις και ότι σου τα δίνουν από το υστέρημα τους οι δανειστές και το κάνουν για το "καλό" της "Ευρωζώνης";

    τι να πει κανείς..
    ότι υπάρχουν κάτι τρόμπες που γράφουν τις "αποψάρες" τους...


    είναι και αυτό δυστυχώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο δημόσιος τομέας είναι η μεγαλύτερη πληγή που πνίγει και τυρρανάει την πραγματική οικονομία,την μικρομεσαία τάξη που αποτελεί την ραχοκοκκαλιά των οικονομιών.

    Γι' αυτό η λύση είναι μία:
    Ή άμεση απόλυση 400.000 δημοσιοτεμπέληδων,
    ή ανώτατος μισθός 500 ευρώ,και όποιος από τους δημόσιους θεωρεί ότι είναι λίγα,ας παραιτηθεί γιά να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.
    Έτσι γιά να αντιληφθεί και λίγο τι εστί βερύκοκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση