GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράταση της απόσυρσης ζητούν οι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων

Η «έκρυθμη» κατάσταση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου θα εξετασθεί σήμερα σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον...

Η «έκρυθμη» κατάσταση στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου θα εξετασθεί σήμερα σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΕΑ) κ. Γ. Βασίλακη.
Σημειώνεται πως στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου η πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων αγγίζει το 42% σε ετήσια βάση καθώς έχουν πουληθεί 42.073 νέα ΙΧ έναντι 72.512 οχημάτων το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Τον Αύγουστο πωλήθηκαν μόλις 3.887 αυτοκίνητα, έναντι 7.297 οχημάτων τον αντίστοιχο μήνα του 2011, δηλαδή καταγράφηκε υποχώρηση 46,7%.
Στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου τα έσοδα από τέλος ταξινόμησης οχημάτων προσέγγισαν οριακά τα 30 εκατ. ευρώ, όταν ο στόχος του Προϋπολογισμού για το σύνολο του έτους είναι 91 εκατ. ευρώ. Ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα δεν αναμένεται να εισπράξει περισσότερα από 48 εκατ. ευρώ, δηλαδή μόλις το 53% του ετήσιου στόχου.
Ο κ. Βασίλακης αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Χατζηδάκη την παράταση του μέτρου της απόσυρσης που λήγει στις 20 Δεκεμβρίου, την κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας, τη μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2013 και αλλαγές στα υφιστάμενη τεκμήρια ώστε να ανασάνει η αγορά και οι επιχειρήσεις του κλάδου που συνολικά τη διετία 2010-2011 κατέγραψαν ζημίες 362,7 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση