GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα θα επιτύχει την επιμήκυνση του προγράμματος»

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που ζητά από τους δανειστές της, τώρα που ...

Βέβαιος ότι η Ελλάδα θα επιτύχει την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που ζητά από τους δανειστές της, τώρα που ανακοινώνονται εξειδικευμένα μέτρα, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μιλώντας σε νεαρούς επιχειρηματίες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη ΔΕΘ, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε προς όσους τον κατηγορούσαν και τον κατέκριναν για τις αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει όσο ήταν υπουργός Οικονομικών.
«Δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο», είπε.
«Τον Σεπτέμβριο του 2011 ήμουν στην πάρα πολύ δύσκολη θέση να σταθώ απέναντι στα ΜΜΕ και να εξαγγείλω την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, αναλαμβάνοντας ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, και για το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούσε, και για εμένα που ήμουν υπουργός Οικονομικών. Το τέλος αυτό απέφερε πάνω από 2 δισ. ευρώ», πρόσθεσε.
Ενώ επιτέθηκε και σε όσους μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση κι έλεγαν ότι είχαν «ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν».
Αναφερόμενος προς την κυβέρνηση, ζήτησε να προχωρήσει με πιο γρήγορα βήματα, διότι «ο χρόνος έχει τεράστια αξία».
Για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ τόνισε ότι αυτά έχουν λογική μόνο εφόσον βγει η εξίσωση που περιλαμβάνει την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος, θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και βιώσιμο χρέος, επαναλαμβάνοντας ότι τα μέτρα δεν πρέπει να έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί, όχι ονομαστικά ωστόσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «δημαγωγούς», που εξακολουθούν να μιλούν για χρεοκοπία και Αργεντινή, τονίζοντας ότι μία έξοδος από το ευρώ θα είχε «συγκλονιστικότατες επιπτώσεις» ακόμα και γι’αυτούς που βρίσκονται και τώρα σε πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση.

5 σχόλια

  1. Έιπε η κουράδα στους νεαρούς επιχειρηματίες, που εντελώς στη τύχη ηταν ολοι οπαδοί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θανατος στο πασοκ.
    οι νεοι επιχειρηματιες ειναι πασοκοσκυλα
    που ζητιανευουν επιδοτησεις

    ΘΑΝΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΓΚ..ΟΥΓΚ...._____________________ H METAΦΡΑΣΗ

    ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ
    ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΟΝΟΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ..ΚΩΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βαγγέλης αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του υπόλογου πολιτικού συστήματος και πάνω στα νομοπαρασκευάσματα βασίστηκαν και τα δύο κόμματα εξουσίας (ΘΑΣΟΚ και ΝΟΥ-ΔΟΥΛΑ ) για να κάνουν παιχνίδι με τις αρπαχτές, τις χορηγίες και τις μίζενς … Ούτε ο πιο ευφάνταστος κακοποιός δεν θα είχε στήσει τόσα συνταγματικά, νομικά και πραγματικά αναχώματα, προκειμένου να προστατευθεί από τις ανομίες του, το αρπαχτικό πολιτικο προσωπικό της χώρας
    Ακόμη και τα κραυγαλέα και ομολογημένα σκάνδαλα συγκαλύφθηκαν.
    Κανένας πολιτικός δεν προσήχθη στη δικαιοσύνη.

    Ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρέπει να αποβληθεί, για να αρχίσει η πτώση του Συστήματος της Μεταπολίτευσης ,της οικογενειοκρατίας και της Ψευδοδημοκρατίας των Μιζαρισμένων των τελευταίων 38 ετών

    Αυτός είναι ο πραγματικός Εφιάλτης της Μεταπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΟΙΗΤΗΣ

    ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

    ΤΩ ΠΟΙΗΤΗ

    ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ

    Ε ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση