GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φ.Π.Σ. (Φύλλο παρακολούθησης σκανδάλων)

Του Θανάση Νικολαΐδη  ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ κόμμα, ξέρεις τον αρχηγό, ξέρεις και τον Πρωθυπουργό. Τον «επικείμενο» πρόεδρο της Βουλής δεν τ...

Του Θανάση Νικολαΐδη 
ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ κόμμα, ξέρεις τον αρχηγό, ξέρεις και τον Πρωθυπουργό. Τον «επικείμενο» πρόεδρο της Βουλής δεν τον ξέρεις και περιμένεις τον διορισμό του. Αυτό ήταν! Έγινε κάτοχος της έδρας, κυρίαρχος των…ψυχών. Με την παντοδυναμία του «εγκεκριμένη» απ’ την πλειοψηφία, και την μειοψηφία εκπροσωπούμενη από δικό της «πάρεδρο» στη θέση του Προέδρου, όταν εκείνος πάει για…τσιγάρο.
ΔΕΝ έχουμε κάτι με τον κ. Μεϊμαράκη (του ευχόμαστε να ξεμπλέξει ως αθώος), με τα καμώματα των Προέδρων (της Βουλής) τα’ χουμε. Κι αν ο κ. Πετσάλνικος δεν πρόλαβε να αποτελειώσει το «έργο» του με πρωτοβουλίες που δεν πήρε κι άλλες που έμειναν στα χαρτιά, ο σημερινός είναι πιο…πρακτικός και………..
άμεσος. Ετοίμασε τις βαλίτσες του, ετοίμασε και η κόρη του τη δικιά της για το Στρασβούργο. Κι όσο δεν μας δείξει το εισιτήριό της (κι όχι μόνο) πληρωμένο απ’ τη τσέπη του ο Πρόεδρος, εμείς, πονηρεμένοι και καχύποπτοι, θα αναζητούμε τη δαπάνη σε κωδικούς της Βουλής.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ που συνιστούν σταγόνα στον ωκεανό. Ωστόσο, συνήθειες απ’ το παρελθόν και συνέπεια κοινοβουλευτικών μας ανδρών, επενδεδυμένων με ό,τι καλύτερο απ’ την γαρδαρόμπα της λαϊκής αφαίμαξης. Κάποτε συνεισέφερε (και) ο τσαρουχάς για τη προίκα βασιλοθυγατέρων. Σήμερα συνεισφέρουμε, στο όνομα της δημοκρατίας-ασυδοσίας, που μας πνίγει τους αεραγωγούς των πνευμόνων μας.
ΚΙ αν του κ. Μανιτάκη ο ανιψιός είναι 5/θεσίτης; Οφείλει ο…θείος να μας ενημερώσει αν είναι και πενταμισθίτης. Αλλιώς, και επειδή η δεξιά δεν αλλάζει, άρα άλλαξε η (λεγομένη) αριστερά.
ΘΑ’ ταν χρήσιμο ένα «Φύλλο Παρακολούθησης Σκανδάλων». Μικρών, μεγάλων, μέτριων-όλα αποτιμώνται σε χρήμα, αλλά η τιμή τιμή δεν έχει. Να μας ξυπνάει το πρωί με το σκάνδαλο της ημέρας. Φρέσκο που θα…σπαρταράει, είτε παλιό που ξανάρχεται στο προσκήνιο και αναμοχλεύει τις μνήμες. Για να’ χουν το νου τους οι επίδοξοι κατοπινοί και να φαντάζεται ο καθένας το…κελί του. Θα’ ναι κόκκινο πανί γι αυτούς, τείχος αμυντικό για εκείνους που (την) πληρώνουν.
ΚΑΙ, βέβαια, αν οι παλιοί αμαρτήσαντες ένιωθαν το δόκανο δίπλα τους και την δημοσιότητα να τους αποκαλύπτει, δεν θα’ χαν αμαρτήσει. Βρισκόμαστε στην εποχή της ταχύτητας (του Ιντερνέτ) και «ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον».
«Υ.Γ»: Καλούνται να αναγνωρίσουν λάθη μελών του σιναφιού τους οι νομοθέτες μας και να ανασκευάσουν. Πριν το επιβάλει η ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση