GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο τραπέζι η «αντισυνταγματικότητα» του νόμου για τα ΑΕΙ

Συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους των διοικήσεων των πανεπιστημίων, είχε σήμερα το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με ...


Συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους των διοικήσεων των πανεπιστημίων, είχε σήμερα το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με κύριο θέμα την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια.
Συζητήθηκαν θέματα αντισυνταγματικότητας που εγείρονται, καθώς πολλοί από τους πανεπιστημιακούς υποστηρίζουν ότι τα θέματα αυτά δεν λύθηκαν με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, αναφέρει το ρεπορτάζ του αθηναϊκού πρακτορείου. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία σύνοδό τους οι πρυτάνεις αποφάσισαν γι’ αυτό ακριβώς το θέμα, να προσφύγουν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πάντως, η προκήρυξη των εκλογών για τα νέα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ δεν έχει γίνει από τα πρυτανικά συμβούλια, με εξαίρεση το πανεπιστήμιο Κρήτης που προκήρυξε τις εκλογές για τις 17 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα πανεπιστήμια επικαλούνται τη μη έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για τις λεπτομέρειες στην εφαρμογή του νόμου.
Το υπουργείο Παιδείας, όμως, διαμηνύει σαφώς στους πρυτάνεις ότι πρέπει να προκηρύξουν τις εκλογές και ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα σταλούν. Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο τις επόμενες ημέρες προτίθεται να στείλει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη διαδικασία της ηλεκτρονικής και επιστολικής ψήφου που όμως θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η πρώτη εκλογή κηρυχθεί άγονη.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όσοι πρυτάνεις δεν εφαρμόσουν τον νόμο, θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση