GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γράμματα του Γκέμπελς σε δημοπρασία από Έλληνα...

Σε δημοπρασία αναμένεται να πωληθούν την Πέμπτη γράμματα του Γιόζεφ Γκέμπελς, του επικεφαλής της ναζιστικής προπαγάνδας. Η συλλογή των ...


Σε δημοπρασία αναμένεται να πωληθούν την Πέμπτη γράμματα του Γιόζεφ Γκέμπελς, του επικεφαλής της ναζιστικής προπαγάνδας.
Η συλλογή των γραμμάτων εκτείνεται από την εποχή που ο Γκέμπελς ήταν παιδί μέχρι τότε που μπήκε στο κόμμα των Ναζί το 1924. Μεταξύ αυτών βρίσκονται 100 που αντάλλαξε με την Άνκα Στάλερν, η οποία λέγεται πως ήταν η πρώτη αγάπη του.
''Αυτή η συλλογή αφορά τα πρώιμα χρόνια του Νο 2 άντρα στο Γ' Ράιχ'' δήλωσε ο Μπιλ Παναγόπουλος, του οποίου η εταιρεία Alexander Historical Auctions θα πωλήσει τα γράμματα. Επιπλέον, περιλαμβάνονται ποιήματά του, διπλωματικές εργασίες και σχολικές εκθέσεις.
 Η αξία της συλλογής αναμένεται να ξεπεράσει τα 200.000 δολλάρια και πωλείται από μια ελβετική εταιρεία.
Ωστόσο, αυτή η δημοπρασία έχει προκαλέσει την οργή επιζήσαντων του Ολοκαυτώματος, οι οποίοι κατηγορούν τον οίκο ότι κερδίζει χρήματα από ενθύμια των Ναζί. Ο κ.Παναγόπουλος απάντησε ότι οι νεοναζί δεν ενδιαφέρονται για τέτοια αντικείμενα και τα περισσότερα από αυτά έγγραφα τα είχαν ιστορικοί, πριν καταλήξουν στην δημοπρασία.
Εξάλλου, τόνισε πως κατάγεται από μία περιοχή της Ελλάδας που καταστράφηκε από τους Γερμανούς στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε τα αισθήματά του δεν πρέπει να αμφισβητούνται.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση