GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια Ιταλίδα στο Παρίσι

Οι νέες ειδικές εκδόσεις του Panda, το 500L, οι πιο φρέσκες εκδοχές του 500 και του Punto, αλλά και η κορυφαία έκδοση του νέου Freemon...

Οι νέες ειδικές εκδόσεις του Panda, το 500L, οι πιο φρέσκες εκδοχές του 500 και του Punto, αλλά και η κορυφαία έκδοση του νέου Freemont, με το όνομα Park Avenue, θα είναι τα σημαντικότερα εκθέματα της FIAT, στο Σαλόνι του Παρισιού.
Αναμφίβολα, για την ελληνική αγορά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες εκδόσεις του best seller Panda, που μέχρι και το τέλος του φθινοπώρου, θα έχουν συμπληρώσει τη γκάμα του μοντέλου.
Το Panda 4×4 είναι εφοδιασμένο με ένα σύστημα μετάδοσης που παρέχει «ροπή ανάλογα με τη ζήτηση» (Torque on demand) και διαθέτει δύο διαφορικά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη σύμπλεξη.
Πρόκειται για ένα σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, το οποίο ελέγχεται από μία ηλεκτρονική μονάδα, που μετά από ανάλυση των στοιχείων που στέλνουν οι αισθητήρες του αυτοκινήτου κατανέμει τη ροπή με ομοιογένεια και στους δύο άξονες, με κατανομή που εξαρτάται από τις συνθήκες πρόσφυσης.
Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας (ESC), το οποίο προσφέρει και λειτουργία ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τον οδηγό και είναι διαθέσιμη σε ταχύτητες μέχρι τα 50 χλμ./ώρα.

Το Panda 4×4 θα προσφέρεται με δύο διαφορετικούς κινητήρες, εφοδιασμένους με σύστημα Start&Stop: τον νέο TwinAir Turbo 0.9 με τους 85 ίππους και τον ντίζελ 1.3 MultiJet II με τους 75 ίππους.
Σε σύγκριση με τον 1.2 Fire της προηγούμενης γενιάς, o TwinAir Turbo έχει 40% μεγαλύτερη ροπή, κάτι που σε συνδυασμό και με το εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο με την κοντή πρώτη, εξασφαλίζει πιο άνετα ξεκινήματα σε ανηφόρες και μεγαλύτερη ευελιξία.
Αντίστοιχη βελτίωση υπάρχει και στον MultiJet, όπου η ροπή αυξήθηκε κατά 30%. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, η FIAT παρουσιάζει και τις δύο εκδόσεις που συμπληρώνουν την οικογένεια Panda: το Trekking και το Natural Power.
Το πρώτο είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στις εκδόσεις 4×2 και 4×4, συνδυάζοντας εμφανισιακά χαρακτηριστικά «εκτός δρόμου» με ένα σύστημα έξυπνης μπροστινής κίνησης, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Traction+. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, που βελτιώνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε ολισθηρές επιφάνειες.
Η έκδοση Natural Power είναι εφοδιασμένη με κινητήρα TwinAir Turbo 0.9 διπλού καυσίμου (βενζίνη μεθάνιο) με 80 ίππους, για να συνδυάσει τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά και το χαμηλό κόστος του μεθανίου με την τεχνολογία TwinAir, για μεγιστοποίηση της οικονομίας και των επιδόσεων και ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
FIAT 500L
Το FIAT 500L είναι η νέα πολυμορφική έκδοση του 500, που αντιπροσωπεύει επάξια τη φιλοσοφία της FIAT «Simply More» και που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι.
Στην Ελλάδα θα λανσαριστεί τον Οκτώβριο, με τρεις κινητήρες. Πρόκειται για το νέο βενζινοκινητήρα 0.9 TwinAir Turbo με 105 ίππους, το βενζινοκινητήρα 1.4 με 95 ίππους και τον Turbo diesel 1.3 MultiJet II με 85 ίππους.
Στις αρχές του 2013 αναμένεται στην εγχώρια αγορά και η έκδοση με την 7θέσια διάταξη.

500 και Punto
Δύο ακόμα εκδόσεις στη λογική του customization, για το δημοφιλές 500αράκι, θα παρουσιαστούν στο Παρίσι. Το 500 Street και fashion icon, 500 by Gucci.
Σε ό,τι αφορά στο Punto ΜΥ 2012, το μικρό ιταλικό εφοδιάζεται, πλέον, με 0.9 TwinAir και τον 1.3 Multijet, με τους 85 ίππους.

Freemont Pack Avenue
Στο Παρίσι η FIAT θα παρουσιάσει και την κορυφαία εξοπλιστικά έκδοση του… «αμερικανοθρεμμένου» SUV, Freemont, με την ονομασία Pack Avenue.
Σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση, το Freemont Pack Avenue, ξεχωρίζει από τις 19άρες ζάντες αλουμινίου, τις χρωμιωμένες επιφάνειες, το αναβαθμισμένο εσωτερικό, με δερμάτινο σαλόνι, τριζωνικό κλιματισμό, νέο σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας, με κάμερα οπισθοπορείας.
Κάτω από το καπό συναντάμε τον 2λιτρο Multijet των 170 ίππων, αλλά και έναν κινητήρα βενζίνης 2,4 λίτρων και απόδοσης, επίσης, 170 ίππων, που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση