GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισπανία: Διαδηλωτές πολιορκούν το Κοινοβούλιο

Εξι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία Τραυματίες και συλλήψεις κατά την απόπειρα περικύκλωσης του ισπανικού Κοινοβουλίο...

Εξι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία
Τραυματίες και συλλήψεις κατά την απόπειρα περικύκλωσης του ισπανικού Κοινοβουλίου από διαδηλωτές.
 
Ζωσμένο από χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την λιτότητα αλλά και υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης είναι την Τρίτη το Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη. Κατά διαστήματα η ένταση αυξάνεται και σημειώνονται συγκρούσεις ενώ γενικότερα η κατάσταση είναι μάλλον τεταμένη.
Τουλάχιστον 15 είναι οι προσαχθέντες, σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα και τις Αρχές.
Οι αστυνομικοί –μεταξύ τους και ισπανικά ΜΑΤ– έχουν απωθήσει χτυπώντας με τα γκλομπ τους διαδηλωτές σε κοντινή πλατεία και έχουν φράξει τους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο με κλούβες.
Κάποιοι διαδηλωτές πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.
Έξι άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια εφόδου των αστυνομικών κατά διαδηλωτών που προσπαθούσαν να διασπάσουν τον κλοιό και τον φράχτη της αστυνομίας. Τρεις από τους τραυματίες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο, αναφέρει η El Pais.
Από νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης, έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολλές χιλιάδες διαδηλωτές φωνάζοντας «Βγείτε έξω!», «Δεν μας αντιπροσωπεύουν» και «Απολύστε τους».
Ορισμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. «Χέρια ψηλά, αυτά είναι τα όπλα μας», απάντησε επίσης το πλήθος, σηκώνοντας τα χέρια, απέναντι στους αστυνομικούς που κράδαιναν τα γκλομπ τους για να αναγκάσουν τους διαδηλωτές να υποχωρήσουν.
Η διαμαρτυρία είχε οργανωθεί από το κίνημα «Occupy Congress».
Όπως εξηγούσαν πολλοί, η μόλις δέκα μηνών κυβέρνηση (το Λαϊκό Κόμμα κέρδισε αρκετά εύκολα τις εκλογές τον περασμένο Νοέμβριο) τους εξαπάτησε και για αυτό ζητούν νέες εκλογές.
Η Ισπανία εδώ και μήνες πιέζεται από τις αγορές: οι αποδόσεις των ομολόγων της έχουν ανέβει σημαντικά, το κόστος δανεισμού είναι πλέον σημαντικό. Η χώρα, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της κυβέρνησης, φλερτάρει με την ένταξη στον πλήρη μηχανισμό διάσωσης και όχι απλά σε αυτό για τις τράπεζες.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση