GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος παίρνει τους δρόμους...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε ζητήσει τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης από την προεκλογική περίοδο. Έθεσε το θέμα σ...


Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε ζητήσει τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης από την προεκλογική περίοδο.
Έθεσε το θέμα στην πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τον Ιούνιο και το επαναλαμβάνει με μια επιμονή που έχει γίνει κουραστική – για τους άλλους δύο της συγκυβέρνησης – μετά από κάθε σύσκεψη.
Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης δεν συγκροτήθηκε. Ο Σαμαράς δεν είχε καμιά όρεξη να μοιραστεί τις δάφνες μιας ενδεχόμενης επιτυχίας με άλλους και ο Κουβέλης μπορεί να βρήκε μεν ενδιαφέρουσα την ιδέα, δεν είχε όμως καμιά όρεξη να την κάνει πράξη. Είδε και αποείδε ο Βενιζέλος, και αποφάσισε να κάνει πράξη την πρόταση του ο ίδιος, στην ανάγκη …μόνος του, σύμφωνα με το newpost.gr
Έτσι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παίρνει τους δρόμους, με πρώτο σταθμό το επόμενο Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος και στην ψηφοφορία για την εκλογή νέου προέδρου. Στις Βρυξέλλες θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει τους κ.κ. Ρομπάι και Μπαρόζο και όλους τους κορυφαίους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες ο κ. Βενιζέλος θα κάνει άλλα έξι ταξίδια με δύο στόχους. Τον άξονα του Νότου, σε Ρώμη, Μαδρίτη και Λισσαβώνα, και τους σημαντικούς δανειστές μας, στο Παρίσι, το Βερολίνο και την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται η έδρα του ΔΝΤ.
Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί το ελληνικό αίτημα για επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και άμεση εκταμίευση της επόμενης δόσης σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο, εννοείται ότι ο κ. Βενιζέλος θα προσπαθήσει να δει τον Ολάντ, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε και την κυρία Λαγκάρντ. Υπεραισιόδοξοι στην Ιπποκράτους δεν είναι, ούτε γνωρίζουν αν θα τους κάτσουν τα ταξίδια όπως τα θέλουν. Αυτό που επιδιώκουν είναι να κινητοποιήσουν τουλάχιστον τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στην ελληνική υπόθεση και αν η κατάληξη της ελληνικής διαπραγμάτευσης είναι επιτυχημένη, να πιστωθούν τουλάχιστον ένα μέρος της.

1 σχόλιο

  1. Οφειλουν να θεσουν θεμα πειθαρχιας στην ψηφοφορια οι τρεις Αρχηγοι.

    Στις δύσκολες συγκυρίες, οι έχοντες σώας τα φρένας οφείλουν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις.

    Αν το πακέτο μέτρων των 11,5 δις είναι μια φορά δυσάρεστο για τους βουλευτές, είναι 10 για τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη
    (και φυσικά 1010 για όλους εμάς...).
    Οι στιγμές όμως είναι τόσο κρίσιμες, που δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για πισωγυρίσματα.

    ΟΛΟΙ οι βουλευτές που πιστεύουν στη συνέχιση της ευρωπαϊκής...προοπτικής, οφείλουν να υπερψηφίσουν το πακέτο, για τον απλούστατο λόγο ότι μόνο αυτή η εξέλιξη μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να συνεχίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, εντός του ευρώ.

    Όσοι διαφωνούν, μπορούν κάλλιστα να καταψηφίσουν. Και αυτομάτως να τεθούν εκτός των τριών κοινοβουλευτικών ομάδων που έχουν κληθεί στην πιο κρίσιμη στιγμή να πάρουν τις πιο δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις.

    Πιθανή διαγραφή των διαφωνούντων δε συνιστά ούτε "έλλειψη δημοκρατικότητας", ούτε "ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης".

    Πρόκειται για το φυσικό και λογικό επακόλουθο για όσους δε συμφωνούν ότι τα μέτρα των 11,5 δις πρέπει να υπερψηφιστούν.
    Ή με άλλα λόγια, για όσους πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει μέλλον με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση