GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτη: Εισέπρατταν τις συντάξεις των νεκρών συζύγων τους!

Εξαπατούσαν το ΙΚΑ για 6 και 5 χρόνια, δύο άνδρες από το Ηράκλειο που εισέπρατταν … ανενόχλητοι τις συντάξεις των συζύγων τους, ...


Εξαπατούσαν το ΙΚΑ για 6 και 5 χρόνια, δύο άνδρες από το Ηράκλειο που εισέπρατταν … ανενόχλητοι τις συντάξεις των συζύγων τους, παρά το ότι εκείνες είχαν φύγει από τη ζωή!
Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Ασφάλειας Ηρακλείου συνέλαβαν, σήμερα το πρωί, τους δύο άνδρες, ενώ όπως διαπιστώθηκε το συνολικό ύψος της ζημιάς για το Ι.Κ.Α. ξεπερνά τις 34.000 ευρώ.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, ο 52χρονος λάμβανε τη σύνταξη της συζύγου του, η οποία είχε πεθάνει από το 2000, και παρά το ότι είχε παντρευτεί ξανά το 2006, χωρίς να το δηλώσει, όπως όφειλε.
Αντίστοιχα, ο 72χρονος εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής από 2003 συζύγου του χωρίς να την δικαιούται αφού είχε τελέσει το 2007 νεότερο γάμο, τον οποίο δεν είχε δηλώσει.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν, σήμερα, ενώπιον του Εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους και όρισε δικάσιμο μέσα στον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση