GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετοιμάζεται κόκκινη λίστα και για τα απειλούμενα οικοσυστήματα

Κόκκινη λίστα για τα απειλούμενα οικοσυστήματα σχεδιάζει η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Η οργάνωση έγινε ευρέως ...

Κόκκινη λίστα για τα απειλούμενα οικοσυστήματα σχεδιάζει η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
Η οργάνωση έγινε ευρέως γνωστή πριν δεκαετίες, με τη δημιουργία της Κόκκινης Λίστας για τα απειλούμενα είδη, που έθεσε γενικώς αποδεκτά κριτήρια για την αξιολόγηση του κινδύνου εξαφάνισης των βιολογικών ειδών.
Η IUCN έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό την πρόθεσή της να δημιουργήσει Κόκκινη Λίστα για τα απειλούμενα οικοσυστήματα, ωστόσο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διατήρησης, που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στη Νότιο Κορέα, η οργάνωση βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο της, καθώς οι συμμετέχοντες εξέφρασαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την κατάρτιση του καταλόγου.
Ήδη έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για τον εντοπισμό τρωτών, απειλούμενων και σοβαρά απειλούμενων οικοσυστημάτων στην Αμερική ως το 2014, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2025 θα έχουν καλυφθεί όλες οι περιοχές του πλανήτη.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με τα κριτήρια που θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα θα δημοσιευθούν αργότερα το 2012.
Σύμφωνα με την IUCN, η λίστα θα συμβάλλει στη χάραξη πολιτικών για τις χρήσεις γης ή τις επενδυτικές προτεραιότητες με γνώμονα τη διατήρηση των απειλούμενων οικοσυστημάτων.
«Η αξιολόγηση του κινδύνου θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν ποιες είναι οι βασικές απειλές και στη συνέχεια να δουν τι μπορούν να κάνουν για να τις αντιμετωπίσουν», τόνισε σε δηλώσεις του ο Edmund Barrow, επικεφαλής της IUCN για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων.
Πηγή: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση