GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Επιτακτική ανάγκη μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία»

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι είναι «επείγον» να σχηματιστεί στη Συρία μια κυβέρνηση...

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι είναι «επείγον» να σχηματιστεί στη Συρία μια κυβέρνηση δημοκρατικής μετάβασης που θα εκπροσωπεί όλη την αντιπολίτευση στον Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Έχουμε μια επείγουσα ανάγκη για μια κοινή πλατφόρμα για όλες τις ομάδες της αντιπολίτευσης (της Συρίας) που σέβονται τη δημοκρατία, την ανεκτικότητα και τον πλουραλισμό. Έχουμε επείγουσα ανάγκη για μια μεταβατική κυβέρνηση που θα σχηματιστεί από όλες τις ομάδες που σέβονται αυτές τις αξίες», είπε ο Βεστερβέλε.
«Δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος για χάσιμο», είπε ο υπουργός, ο οποίος κήρυξε την έναρξη της δεύτερης συνόδου μιας διεθνούς ομάδας εργασίας για το οικονομικό μέλλον της Συρίας.
Περίπου 60 χώρες λαμβάνουν μέρος στις συζητήσεις αυτής της ομάδας εργασίας, που δημιουργήθηκε από την ομάδα των «Φίλων του συριακού λαού» και της οποίας συμπρόεδροι είναι η Γερμανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η πρώτη συνοδός της πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου στο Αμπου Ντάμπι.
Ο Άμπντελ Μπάσετ Σάιντα, πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (ΣΕΣ) –κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης– που είναι παρών στο Βερολίνο, ζήτησε η οικονομία της Συρίας κατά την μετά Άσαντ εποχή να γίνει ένα κοινό σχέδιο «όλων των Σύρων, για όλους τους Σύρους».
«Η πολιτική ελευθερία πρέπει να υποστηρίζεται από την οικονομική ανάκαμψη και την ανάπτυξη (…) η πολιτική μετάβαση μπορεί να επιτύχει μόνο εάν η οικονομική κατάσταση του συριακού λαού βελτιωθεί», είπε επίσης ο Βεστερβέλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση