GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίλυση της διαμάχης «χωρίς καθυστέρηση» ζητά ο Ζούμα

Έκκληση προς τους απεργούς μεταλλωρύχους και τους εργοδότες τους στη «ζώνη της πλατίνας» στην περιφέρεια Ρούστενμπουργκ, να καταλήξουν...

Έκκληση προς τους απεργούς μεταλλωρύχους και τους εργοδότες τους στη «ζώνη της πλατίνας» στην περιφέρεια Ρούστενμπουργκ, να καταλήξουν σε μία συμφωνία, απηύθυνε ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα.
Ο Ζούμα επιθυμεί οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια συμφωνία «χωρίς καθυστέρηση», καθώς η διαμάχη αυτή έχει επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να βυθιστούμε στην ύφεση», υπογράμμισε ο Ζούμα στην ομιλία που εκφώνησε με την ευκαιρία της έναρξης του συνεδρίου του Cosatu, της μεγαλύτερης συνομοσπονδίας συνδικάτων της Νότιας Αφρικής.
«Το ποσό της χαμένης παραγωγής εξαιτίας των απεργιών εδώ και εννέα μήνες στα ορυχεία χρυσού και πλατίνας πλησιάζει τα 4,5 δισ. ραντ (20 εκατ. ευρώ)», σημείωσε ο Ζούμα.
Στο μεταξύ, η αστυνομία της Νότιας Αφρικής συνέλαβε σήμερα 42 ανθρώπους για παράνομη συνάθροιση κοντά στο ορυχεία πλατίνας στο Ρασιμόν, κοντά στη Σαν Σίτι.
«Περίπου 1.500 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο χωριό Ρομπέγκα, κοντά στα ορυχεία βόρεια του Ρασιμόν, με σκοπό να ξεκινήσουν μια παράνομη απεργία με αίτημα μισθολογικές αυξήσεις. Η αστυνομία εκλήθη για να ελέγξει την κατάσταση», αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι «η κατάσταση είναι ήρεμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση