GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλείνει η αμερικανική πρεσβεία στην Ινδονησία

Την πρεσβεία της στην Τζακάρτα και τις αντιπροσωπείες της στην ανατολική πόλη Σουραμπάγια και στις πόλεις Μεντάν και Μπαλί, στα κεντρι...

Την πρεσβεία της στην Τζακάρτα και τις αντιπροσωπείες της στην ανατολική πόλη Σουραμπάγια και στις πόλεις Μεντάν και Μπαλί, στα κεντρικά της Ινδονησίας, αποφάσισαν να κλείσουν αύριο οι ΗΠΑ, υπό το φόβο νέων βίαιων διαδηλώσεων κατά της προβολής της αντι-ισλαμικής ταινίας.
Η Παρασκευή είναι ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους και επιλέγεται κατά παράδοση για τη διοργάνωση διαδηλώσεων. Η αμερικανική διπλωματική αποστολή στην πόλη Μεντάν έχει κλείσει από την Τετάρτη λόγω των συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στην πόλη.
Στη Τζακάρτα, μια διαδήλωση αρκετών εκατοντάδων ισλαμιστών έξω από την αμερικανική πρεσβεία εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια τη Δευτέρα. Οι διαδηλωτές πετούσαν κοκτέιλ μολότοφ κατά των δυνάμεων της τάξης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έντεκα άνθρωποι.
Η πρεσβεία της Γαλλίας θα είναι επίσης κλειστή αύριο όπως και όλα τα γαλλικά σχολεία και τα μορφωτικά κέντρα από σήμερα μέχρι και αύριο τουλάχιστον. Ωστόσο το μέτρο αυτό λαμβάνεται και από το φόβο ενδεχόμενης αναζωπύρωσης της έντασης μετά τη δημοσίευση χθες από το γαλλικό εβδομαδιαίο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση