GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο»

Πολύ σημαντικές για την άμυνα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις της αγοράς, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με...

Πολύ σημαντικές για την άμυνα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης απέναντι στις κερδοσκοπικές πιέσεις της αγοράς, χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, τις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ για παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων.
«Έστω και αργά, τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να σπάσουν το φαύλο κύκλο. Πρέπει όμως να υποστηριχθούν και από τα αναγκαία θεσμικά μέτρα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται δε στην ανακοίνωση ότι για την Ελλάδα δυο στοιχεία είναι κρίσιμα: Η πρόβλεψη πως η απόφαση αφορά και τα κράτη-μέλη που είναι τώρα εκτός αγοράς -γιατί αυτό διευκολύνει την έξοδό τους στην αγορά μετά το τέλος του προγράμματος σταθεροποίησης- καθώς και η πρόβλεψη πως η ΕΚΤ δεν θα έχει καθεστώς προνομιακού πιστωτή.
Επιπλέον, υπογραμμίζεται ότι «αυτό συνδέεται με τους τρόπους περαιτέρω μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους, για την οποία μιλάμε εδώ και καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση