GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η χειρότερη εκδοχή...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή Καθώς η οικονομική κρίση επεκτείνεται , η κοινωνία διχάζεται περισσότερο κι ο μέσος πολίτης νιώθει καθημερινά ...

Γράφει η Λίνα Φυτιλή

Καθώς η οικονομική κρίση επεκτείνεται, η κοινωνία διχάζεται περισσότερο κι ο μέσος πολίτης νιώθει καθημερινά την αβεβαιότητα να συμπορεύεται με τη βία και το φανατισμό. Ο ΄Ελληνας σήμερα είναι τόσο απεγνωσμένος, ακριβώς επειδή κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν είναι πραγματικά αξιόπιστος και νιώθει θεατής ενός έργου που έχει ξαναδεί στο παρελθόν, άπειρες φορές, με διαφορετικούς απλά πρωταγωνιστές.
Αυτή την απόγνωση εκμεταλλεύονται οι ακραίες φασιστικές ομάδες που βγάζουν το μένος τους στους μετανάστες, στους κοινωνικά κι οικονομικά αδύναμους, λες κι αυτοί φταίνε για τα ''δεινά'' που μας βρήκαν κι όχι οι δικές μας λανθασμένες επιλογές. Ξεχνούν ότι αυτοί οι άνθρωποι, ''τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού'', για πολλά χρόνια ήταν τα φτηνά εργατικά χέρια, απασχολούμενοι σε εργασίες που στο παρελθόν τουλάχιστον, κανένας σχεδόν Έλληνας δεν καταδεχόταν να κάνει. Και βέβαια με αμοιβές χαμηλές, συχνά εξευτελιστικές.
Κι ήρθαν οι ''σωτήρες'' του έθνους να ελευθερώσουν τον Έλληνα, να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο, χτυπώντας τους αδύναμους, επιβάλλοντας με τη βία το νόμο, ξεφτιλίζοντας τη δημοκρατία.
Αδιανόητα πράγματα και καταστάσεις.
Είναι εύκολο να ψάχνεις για εξιλαστήρια θύματα, όταν τα πράγματα ζορίζουν. Είναι εύκολο να κάνεις το νταή στους αδύναμους, τάχα προσφέροντας προστασία στους υπόλοιπους. Το δύσκολο είναι να παραδεχτείς την ήττα σου, το χάλι σου, τα λάθη σου, σαν άνθρωπος, σαν έθνος, σαν λαός.
Από σωτήρες γενικά χορτάσαμε. Και στον πάτο φτάσαμε από μόνοι μας. Αλλά αυτό είναι δύσκολο να το χωνέψει κανένας. Ίσως επειδή ο Έλληνας δεν έχει ακόμα ενηλικιωθεί ψυχικά και ηθικά. Δεν έχει βρει ακόμα την ταυτότητά του. Κι αυτή η εσωτερική μας σύγχηση, πολύ πιθανόν να μας οδηγήσει σε ακρότητες μεταξύ μας, σε συμπεριφορές, όπου θα κυριαρχεί το μίσος, ο φόβος κι ο θυμός. Ό, τι χειρότερο.
Στο μεταξύ, τα ''θηρία'' γύρω μας, θα συνεχίζουν να κατασπαράζουν τα τελευταία ψήγματα της εθνικής αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση