GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα της βιωσιμότητας

Η Siemens αναδείχθηκε για πρώτη φορά ηγέτης του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου στο Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustain...

Η Siemens αναδείχθηκε για πρώτη φορά ηγέτης του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου στο Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (Dow Jones Sustainability Index).
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέλαβε την κορυφή στον κλάδο των «Βιομηχανικών Αγαθών και Υπηρεσιών», διατηρώντας παράλληλα την πρώτη θέση στην κατηγορία των «Διαφοροποιημένων Βιομηχανιών».
Η Siemens σημείωσε την καλύτερη επίδοσή της μέχρι σήμερα, συγκεντρώνοντας 92 βαθμούς (από 90 το 2011) με άριστα το 100. Σημειώνεται ότι η κατηγορία των «Διαφοροποιημένων Βιομηχανιών» περιλαμβάνει εταιρείες όπως η 3M, η General Electric, η Toshiba και η ThyssenKrupp. Ιδιαίτερη τιμή για τη Siemens αποτέλεσαν και οι 98 βαθμοί με άριστα το 100 (από 97 το 2011) που συγκέντρωσε στην αξιολόγηση του Carbon Disclosure Project (CDP), του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει ως στόχο να προωθήσει τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων του θερμοκηπίου και τη βιώσιμη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων από τις επιχειρήσεις και τα αστικά κέντρα.
«Η ανάδειξη μιας εταιρείας σε ηγέτη του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου είναι η μέγιστη διάκριση που μπορεί να πετύχει στο Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones. Η στρατηγική που ακολουθούμε, βάσει της οποίας επιδιώκουμε να αποτελέσουμε πρότυπο και κυρίως να αντιλαμβανόμαστε τη βιωσιμότητα ως επιχειρηματική ευκαιρία, αποδίδει. Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, η επιτυχία μας αυτή οφείλεται στους ανθρώπους της Siemens σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι καθιστούν την εταιρεία ηγέτη στον τομέα της βιωσιμότητας», δήλωσε η Barbara Kux, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Chief Sustainability Officer της Siemens.
Σήμερα, πάνω από το 40% των συνολικών εσόδων της Siemens προέρχεται από φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα. Κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011, οι τεχνολογίες της εταιρείας βοήθησαν τους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παρήγαγαν κατά 320 εκατομμύρια τόνους, αλλά και να εξοικονομήσουν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Για παράδειγμα, ένας πάροχος ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ θα αξιοποιήσει τους αεριοστρόβιλους της Siemens, οι οποίοι είναι οι πιο ισχυροί και αποδοτικοί στον κόσμο, ώστε να μειώσει τα κόστη του κατά περίπου $1 δισεκατομμύριο (καθαρό πόσο – αφορά ολόκληρη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των αεριοστρόβιλων). Η Siemens συμπεριλαμβάνεται στο Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones από την πρώτη έκδοσή του (1999). Φέτος, η εταιρεία κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία της για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση