GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Ευθύνες στην Ευρώπη για τη διαχείριση της κρίσης ρίχνει το ΔΝΤ

Η συνεργασία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) της τρό...


Η συνεργασία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) της τρόικας στα προγράμματα βοήθειας χωρών της Ευρωζώνης οδήγησε συχνά στην καθυστέρηση της λήψης αποφάσεων και κάποιες φορές στον αποκλεισμό μέτρων, όπως της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, αναφέρει εσωτερική έκθεση του Ταμείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Το δημοσίευμα αυτό ενισχύει την αίσθηση για αποκλίσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης.
«Θεσμικοί περιορισμοί στην Ευρωζώνη περιόρισαν περιστασιακά τις εναλλακτικές επιλογές πολιτικής, οι οποίες θα μπορούσαν διαφορετικά να είχαν εξετασθεί – κυρίως την αναδιάρθρωση του χρέους για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του χρέους, ιδιαίτερα για τα τραπεζικά χρέη της Ιρλανδίας και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας», αναφέρει η έκθεση.
Τα στελέχη του ΔΝΤ σημειώνουν ότι, ενώ η συνεργασία του Ταμείου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ για την από κοινού διαμόρφωση των πακέτων βοήθειας για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ήταν χρήσιμη και βελτιώθηκε με το πέρασμα του χρόνου, πρόσθεσε «ένα επίπεδο περιπλοκότητας» στον σχεδιασμό και τον έλεγχο των όρων για τη χορήγηση των δανείων.
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην Ημερησία Online

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση