GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Diesel με ηλεκτρικό bi-turbo από την Audi...

Η Audi ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά ένα νέο, επαναστατικό πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αντί του κλασικού υπερτροφοδότη αερίων, χρησιμ...

Η Audi ανακοίνωσε ότι έχει στα σκαριά ένα νέο, επαναστατικό πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος αντί του κλασικού υπερτροφοδότη αερίων, χρησιμοποιεί ένα νέο, ηλεκτρικό turbo, αμεσότερης απόκρισης.
Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση των δοκιμών. Η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο ότι δεν ακολουθεί την πεπατημένη, αναφορικά με το σύστημα υπερτροφοδότησης αλλά εισάγει μία νέα λογική στα turbo.
Για την ακρίβεια διατηρεί έναν υπερτροφοδότη αερίων, συνδυάζοντάς τον με ένα ηλεκτρικό κομπρέσορα.
Ο τελευταίος έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει σε πολύ υψηλές στροφές, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, εξασφαλίζοντας, σύμφωνα με την εταιρία «υψηλά επίπεδα ροπής, ακόμα και στις πολύ χαμηλές στροφές του κινητήρα».

Συγκεκριμένες πληροφορίες δεν έχουν δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα, γνωρίζουμε όμως ότι η Audi κάνει τις δοκιμές του συστήματος επάνω σε ένα τροποποιημένο, τρίλιτρο TDI σύνολο.
Το συγκεκριμένο αποδίδει συμβατικά 313 ίππους ισχύος και 650 Nm ροπής, νούμερα που αυξάνονται σημαντικά με τη χρήση του ηλεκτρικού κομπρέσορα, σύμφωνα με τους μηχανικούς εξέλιξης.
Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση