GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγές στην αρχιτεκτονική του τραπεζικού συστήματος θα εξετάσει το Ecofin

Μεθόδους για την κατάλληλη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση γενικά με την τραπεζική ενοποίηση και ειδικότερα ...

Μεθόδους για την κατάλληλη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε σχέση γενικά με την τραπεζική ενοποίηση και ειδικότερα με τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού Κοινού Εποπτικού Μηχανισμού, θα συζητήσουν σήμερα στη Λευκωσία οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ και οι Διοικητές των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρώπης.
Η Κυπριακή Προεδρία θεωρεί την απόφαση για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης και ειδικότερα ενός Κοινού Εποπτικού Μηχανισμού, ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς μεγαλύτερη εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναγνωρίζει δε το γεγονός ότι για τη σωστή εφαρμογή του εγχειρήματος αυτού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μια σειρά από παράγοντες, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εντατικές συζητήσεις.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας, το Ecofin και οι Κεντρικές Τραπεζίτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στο πώς να προωθηθεί καλύτερα το θέμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος, ειδικά σε σχέση με ζητήματα ρύθμισης του τομέα.
Η παροχή μη τραπεζικής πιστωτικής διαμεσολάβησης, ή σκιώδες τραπεζικό σύστημα, αποτελεί μια σημαντική πρόσθετη πηγή ρευστότητας και χρηματοδότησης για τους επενδυτές. Προσφέρει μια εναλλακτική επιλογή από τις παραδοσιακές τραπεζικές καταθέσεις και συχνά παρέχει επιπρόσθετη ρευστότητα σε περιόδους που οι τράπεζες βρίσκονται στο στάδιο απομόχλευσης.
Αυτή την περίοδο, το σκιώδες τραπεζικό σύστημα υπόκειται σε χαμηλότερα επίπεδα ρύθμισης από τις παραδοσιακές τραπεζικές εργασίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αστάθεια. Ως εκ τούτου, γενικά αναγνωρίζεται ότι η ρύθμιση και η επίβλεψη του σκιώδους τραπεζικού συστήματος πρέπει να ενισχυθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση