GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τον Οκτώβριο η ενεργοποίηση του ESM

Τον Οκτώβριο φαίνεται πως θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, χωρίς, ωστόσο, τις δύο επιλογές για την εν...

Τον Οκτώβριο φαίνεται πως θα ξεκινήσει η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, χωρίς, ωστόσο, τις δύο επιλογές για την ενίσχυση της μόχλευσης που ισχύουν για τον EFSF. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, πρόκειται για σχεδόν βέβαιη εξέλιξη.
Οι επιλογές της μόχλευσης ήταν σχεδιασμένες ώστε να επιτρέψουν στην ευρωζώνη να κινητοποιήσει νέα κεφάλαια, πέρα από τα 500 δισ. ευρώ που είναι η μέγιστη δανειοδοτική ικανότητα του ESM.
Η πρώτη επιλογή επιτρέπει στο EFSF την παροχή μερικής προστασίας στους αγοραστές ομολόγων έναντι ζημιών, καλύπτοντας τον κάτοχο για το 20% με 30% της αρχικής αξίας και η δεύτερη προβλέπει τη δημιουργία ενός μηχανισμού ειδικού σκοπού σχεδιασμένου για την προσέλκυση δημοσίων και ιδιωτικών κεφαλαίων.
Παρότι το θέμα είχε την στήριξη των περισσότερων Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι αντιρρήσεις της Φινλανδίας φέρονται να μπλόκαραν προς το παρόν τη συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση