GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Guardian: Το ΔΝΤ θέλει να αποτύχουν τα μέτρα

«Στην Ελλάδα πληθαίνουν οι υποψίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εντέχνως μπλοκ...

«Στην Ελλάδα πληθαίνουν οι υποψίες μεταξύ των μελών της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εντέχνως μπλοκάρει τη συμφωνία για περικοπές 11,9 δις. ευρώ, που είναι αναγκαίες προκειμένου η Ελλάδα να λάβει την επόμενη δόση του “πακέτου διάσωσης”», αναφέρει δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.
«Βασικά, θέλουν τα μέτρα να αποτύχουν, έτσι ώστε η Ελλάδα να εξαναγκαστεί να ζητήσει άλλο ένα “κούρεμα” (του χρέους) αλλά γνωρίζουμε ότι αυτή δεν είναι η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή της Γερμανίας, που αντιτίθενται έντονα σε ακόμα μία αναδιάρθρωση χρέους αυτή την περίοδο», αναφέρει υψηλόβαθμη πηγή της εφημερίδας στην Αθήνα.
Το άρθρο του Guardian αναφέρεται επίσης στην τηλεφωνική επαφή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου, όπως αναφέρει ο Guardian, να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις που προέκυψαν μετά τις διαφωνίες που προέκυψαν στις συζητήσεις μεταξύ του επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα και του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα σχετικά με τις περικοπές δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση