GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ΕΕ καλεί τον ΟΗΕ να στηρίξει το νέο διεθνή μεσολαβητή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να παράσχει στον νέο διεθνή μεσολαβητή ...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε σήμερα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να παράσχει στον νέο διεθνή μεσολαβητή για τη Συρία Λάκνταρ Μπραχίμι «την υποστήριξη την οποία ζητεί» για να φέρει σε πέρας την αποστολή του.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον τηλεφώνησε στον Μπραχίμι χθες και σύμφωνα με μια ανακοίνωση του εκπροσώπου της που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα, οι δύο αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «η άμεση προτεραιότητα συνίσταται στο να μειωθεί η βία» στη Συρία.
«Μια στενή συνεργασία και μια ενωμένη διπλωματική δράση από μέρους της διεθνούς κοινότητας είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την επιτυχία» του μεσολαβητή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο Μπραχίμι καταδίκασε χθες τον «απίστευτο» απολογισμό θυμάτων στη χώρα και απαίτησε την «υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας» στην αποστολή του. Η Άστον διαβεβαίωσε τον Μπραχίμι ότι έχει την «πλήρη υποστήριξη» της ΕΕ στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας «ειρηνικής πολιτικής λύσης στην κρίση» στη Συρία, ενώ υπογράμμισε πως η ανθρωπιστική κατάσταση «παραμένει μια σημαντική προτεραιότητα για την ΕΕ».
Στο μεταξύ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε επέκρινε σήμερα τη Ρωσία και την Κίνα διότι θέτουν εμπόδια στη λήψη αυστηρότερων μέτρων σε βάρος της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Η Γερμανία ανέλαβε την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας για αυτόν το μήνα.
«Η ευθύνη βαραίνει σαφώς εκείνες τις χώρες οι οποίες δεν μπορούν να φτάσουν στο να τερματίσουν την προστασία του καθεστώτος του (προέδρου της Συρίας Μπασάρ) αλ Άσαντ», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στη Βιένη.
Στην ίδια τη Συρία την ίδια ώρα οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα κυβερνητικό μαχητικό αεροσκάφος, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να αποδυναμώσουν την πολεμική αεροπορία, χρησιμοποιώντας ένα αντιαεροπορικό πολυβόλο.
Οι δυνάμεις του Άσαντ, που συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για να καταστείλουν την εξέγερση η οποία (την 15η Σεπτεμβρίου) συμπληρώνει πλέον 18 μήνες, χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο αεροσκάφη για να επιτίθενται στους αντάρτες, αφού οι τελευταίοι στην πλειονότητά τους φέρουν συγκριτικά ελαφρύ οπλισμό. Οι αντάρτες ενέτειναν τις επιθέσεις τους εναντίον αεροπορικών βάσεων από την περασμένη εβδομάδα.
Εάν η πληροφορία για την κατάρριψη του αεροσκάφους αληθεύει –το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει ότι ήταν αδύνατο να επαληθευτεί λόγω των περιορισμών για τα ΜΜΕ– θα πρόκειται για το δεύτερο μαχητικό που καταρρίπτεται.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ένα αεροσκάφος συνετρίβη στη Ντέιρ αλ Ζορ εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Δεν έχει αναφερθεί ακόμη στον ισχυρισμό των ανταρτών ότι κατέρριψαν αεροσκάφος στην Ιντλίμπ.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από αντικαθεστωτικούς εικονίζει μαχητές να ποζάρουν κοντά σε φλεγόμενα συντρίμμια ενός αεροσκάφους με βαφή παραλλαγής και να εξετάζουν το αιμόφυρτο πτώμα ενός άνδρα που μοιάζει να είναι ο πιλότος, μπλεγμένος μέσα σε ένα αλεξίπτωτο.
Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι έχουν «απελευθερώσει» πολλά τμήματα της βόρειας Συρίας, αλλά οι νίκες που καταφέρνουν δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία από στρατιωτικής πλευράς αφού μαχητικά και ελικόπτερα μπορούν να βομβαρδίζουν κατά βούληση.
Οι βομβαρδισμοί και οι μάχες συνέχισαν να μαίνονται εξάλλου σε διάφορες περιοχές σήμερα. Στο Χαλέπι, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα αεροδρόμιο, ενώ συνολικά μέχρι τώρα σήμερα σε διάφορα μέτωπα έχουν αναφερθεί 34 νεκροί, ανάμεσά τους 28 πολίτες, περιλαμβανομένων πολλών γυναικόπαιδων, και 6 ανταρτών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Παράλληλα, οι ηγέτες των ανταρτών ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε αναδιοργάνωση της παράταξής τους, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν τους εσωτερικούς διχασμούς.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός σχεδιάζει να μετονομαστεί παράλληλα σε “Εθνικό Συριακό Στρατό», όπως ανέφερε ο στρατηγός Μουστάφα αλ Σέιχ, επικεφαλής του ανώτερου επαναστατικού στρατιωτικού συμβουλίου που διευθύνει τον ΕΣΣ έπειτα από διαβουλεύσεις που διήρκεσαν αρκετές ημέρες.

1 σχόλιο

  1. ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΟΥΝ!
    ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝΕΙ……….

    Ρε σεις βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό το β γιατί δεν σας αξίζει το μεγάλο ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ τόσο μα τόσο πολύ είσαστε ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ?

    Ο Λοβέρδος από το βήμα αυτής της άθλιας βουλής είχε πει ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 36/100, βγήκε την επομένη ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και είπε ότι είναι 26/100, ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ? ΠΟΙΑ επιχείρηση στην Ελλάδα έχει κέρδος αυτή την εποχή και με εξασφαλισμένη πελατεία βρέξει χιονίσει?

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ της Τ Ρ Ο Ι Κ Α Σ ποιοι σας έχουν κλείσει τα μάτια και με ΤΙ, και δεν βλέπετε ότι η πληγή των ασφαλιστικών ταμείων είναι το ύψος του κέρδους επί του φαρμάκου μαζί με τα υπερκέρδη σε παντός είδους ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα που πάνε σε νοσοκομεία, κλινικές κλπ, και γι’ αυτό μαζί με την εισφοροδιαφυγή τα έχουν βουλιάξει!!!!!

    Άθλιοι και πανάθλιοι αν μειώσετε τα κέρδη αυτά στο δέκα τοις εκατό που είναι ένα λογικό κέρδος αν σκεφτεί κανείς τον τζίρο, θα χάσουν τα υπερκέρδη τους δέκα χιλιάδες μαγαζιά και παραμάγαζα και θα ανασάνουν 9.990.000 ΈΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
    Δεν τους σκέφτεστε? ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ?
    Άθλιοι, οι έμποροι του φαρμάκου, οι φαρμακοποιοί και οι έμποροι ιατρικών μηχανημάτων και αναλώσιμων, σας δουλεύουν ψιλό γαζί και σας αξίζει τέτοιοι που είσαστε, εκβιάζοντας με απεργίες και μη χορήγηση φαρμάκων εκείνοι που έκαναν να πληρωθούν και δυο και τρία χρόνια!
    ( Τώρα έχουν χαλάσει τον κόσμο για καθυστέρηση δυο και τριών μηνών) Γιατί κέρδιζαν και κερδίζουν τόσα πολλά που για αυτή την καθυστέρηση δεν τους καιγότανε καρφί!!! Γιατί διαμαρτύρονται τώρα? Γιατί τα γενόσημα φάρμακα είναι πιο φτηνά και έτσι δεν κερδίζουν τόσα όσα κέρδιζαν, γιατί άλλο κέρδος είναι τριάντα πέντε τα εκατό, ΣΤΑ ΕΚΑΤΟ ευρώ, και άλλο είναι στα ΣΑΡΑΝΤΑ! Και αυτό θέλουν βασικά με τους όποιους επίορκους γιατρούς, να μην προχωρήσει το γενόσημο φάρμακο, γιατί χάνουν λεφτά!!! ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ!! ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!
    ( μήπως τα έχετε κάνει πλακάκια που λέει και ο λαός? ) Φωνάζουν αυτοί… εσείς οι κολλητοί τους τα δίνετε…. Πως?.. και η εξαθλίωση πάει σύννεφο! Όχι που θα σήκωνε κεφάλι ο λαός…..
    Η Αγγλία με την τεράστια παραγωγή πρωτοτύπων φαρμάκων, στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ, 90/100 Γ Ε Ν Ο Σ Η Μ Α !!!
    Όταν κόβετε συντάξεις φτωχών οι μισοί, και οι άλλοι μισοί που διαμαρτύρεστε, ΤΑΧΑ ΜΟΥ, γιατί αυτό που σας ενδιαφέρει στην πραγματικότητα είναι να εισπράξετε σε ψήφους μέσω αυτής της διαμαρτυρίας τον πόνο των ανθρώπων που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, δεν βλέπετε τα δισεκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία και όλοι οι έλληνες από τα υπερκέρδη του κυκλώματος του φαρμάκου και ειδικά από τους « πονεμένους» φαρμακοποιούς?

    Τόσο πολύ είναι δύσκολο να νομοθετήσετε έτσι που σε αυτό το κύκλωμα του φαρμάκου, μηχανήματα, αναλώσιμα να μην υπάρχει κέρδος πάνω από δέκα τα εκατό? Και ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ αρέσει, και όποιος θέλει φαρμακείο μπουτίκ Κολωνακίου να το κάνει από την τσέπη του και όχι από τα υπερκέρδη του!

    ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΌΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ?
    ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ? ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ?
    Δυστυχώς δεν θα βρεθεί ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ γιατί είσαστε όλοι και όλες σας με το κεφάλι σκυμμένο και δεν βλέπετε παρά μόνο ΤΟ προσωπικό, ΤΟ κομματικό συμφέρον και προπαντός Το ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΟ!
    ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ!
    ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ!
    Γιατί όποιος έχει το καθήκον να τους πιάσει και δεν το κάνει είναι 70/100 ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ 30/100 ΑΝΙΚΑΝΟΣ!
    Σήμερα ο υπουργός υγείας ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥ χρωστά 1.500.000.000 ευρώ
    και τα καμάρια μας βουλευτίνες και βουλευτάδες με μικρό β! από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά εξακολουθούν και παίζουν το παιχνίδι ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση