GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα νέα Honda CBR500 και CB500

Η Honda έχει έτοιμο ένα νέο μοντέλο που φορά δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, βασισμένο σε εκείνον του μονοκύλινδρου CBR250R –η είδηση ανά...

Η Honda έχει έτοιμο ένα νέο μοντέλο που φορά δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, βασισμένο σε εκείνον του μονοκύλινδρου CBR250R –η είδηση ανάφερε ότι ο νέος κινητήρας αποτελούνταν από δύο κινητήρες 250 «ενωμένους». Οι πρώτες αυτές πληροφορίες «προσγειώθηκαν» στο ίντερνετ πριν λίγους μήνες.
Τώρα ήρθαν στο φως οι πρώτες πραγματικές πληροφορίες: Το νέο μοντέλο είναι… δύο. Το πρώτο ονομάζεται CBR500, φοράει δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα που έχει ακριβώς τις εσωτερικές διαστάσεις του μικρού μονοκύλινδρου και ένα ολόσωμο φέρινγκ.
Εκτός από τη «ντυμένη» έκδοση που φαίνεται στη φωτογραφία τραβηγμένη από κινητό, η Honda θα παρουσιάσει και μια γυμνή έκδοση με ίδιο πλαίσιο και κινητήρα, για την οποία θα «αναστήσει» το όνομα CB500.

Το είχε χρησιμοποιήσει από το 1993 ως το 2003 για ένα επίσης δικύλινδρο αλλά γυμνό commuter από τη Honda. Το όνομα πάντως έχει ρίζες στο 1975 οπότε είχε χρησιμοποιηθεί στο δικύλινδρο Honda CB500T.
Οι πρώτες αυτές εικόνες δημοσιεύθηκαν στο φόρουμ cbr250.net και δείχνουν το CBR500 με λευκό φέρινγκ παρόμοιο με αυτό που φορά το τρέχον CBR600RR, το οποίο όμως προβλέπεται να ανανεωθεί φέτος.
Νέα πλαστικά και εξάτμιση κάτω από τον κινητήρα είναι δύο χαρακτηριστικές αλλαγές, ακολουθώντας την αισθητική που καθιέρωσε το VFR1200. Κάπως ασυνήθιστη επιλογή λοιπόν, να χρησιμοποιηθεί η «παλιά» αισθητική που φεύγει αντί της νέας που ήδη βρίσκεται εδώ.
Η χαμηλή ποιότητα των φωτογραφιών δεν μάς επιτρέπει να σχηματίσουμε άποψη για το πλαίσιο των δύο μοντέλων. Αυτό που εικάζεται είναι ότι αποτελείται από ατσαλοσωλήνες κυκλικής διατομής, όπως εκείνο που φορά το CBR250R. Οικονομικό, συμβατικό πιρούνι, μονός δίσκος και κατασκευή στην Ταϊλάνδη προϊδεάζουν για σχετικά χαμηλή τιμή.

Με προβλεπόμενη απόδοση γύρω στους 45 ίππους το CBR500 θα ταιριάξει γάντι στη νέα κλάση διπλωμάτων A2 που έρχεται στην Ευρώπη από το 2013 και περιορίζει τους νέους αναβάτες για δύο χρόνια σε μοντέλα με απόδοση μικρότερη των 47 ίππων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση