GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

IBC: Η πρώτη ιδιωτικοποίηση του 2012

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η πρώτη ιδιωτικοποίηση του 2012 από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσ...

Λεπτομέρειες απομένουν για να ολοκληρωθεί η πρώτη ιδιωτικοποίηση του 2012 από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου αποδέχθηκε την εισήγηση των συμβούλων για τη σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων (IBC), όπου σήμερα στεγάζεται το πολυκατάστημα Golden Hall…
Για το συγκεκριμένο ακίνητο υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, καθώς προεπιλέχθηκαν έξι (από τους εννέα) ενδιαφερόμενους να υποβάλουν προσφορά. Πρόκειται για τις εταιρείες Atlantica Hellas, Lamda Development, London & Regional Properties, Minoan Group, NCH Capital και ΤΕΜΕΣ (όμιλος Κωνσταντακόπουλου).
Πλειοδότης αναδείχθηκε η η Lamda Δομή Α.Ε., θυγατρική εταιρεία της Lamda Development του Ομίλου Λάτση, στην οποία θα παραχωρηθεί το κτίριο για 90 χρόνια με αντίτιμο 81 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί προκαταβολικά.
Επίσης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ανάλογα με τη βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, εντός των προσεχών 50 ετών, το ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει άλλα 32,4 εκατομμύρια ευρώ.
Η αρχική σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογράψει η Lamda Δομή με το ελληνικό Δημόσιο, το 2007, προέβλεπε την καταβολή ετήσιου τιμήματος 7,25 εκατ. ευρώ προσαρμοζόμενο ετησίως στον πληθωρισμό της χώρας.
Έτσι πέρυσι το τίμημα είχε ανέλθει σε 8 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης ήταν 40ετής, έληγε το 2047 ενώ υπήρχε δικαίωμα επέκτασης για άλλα έξι χρόνια.

2 σχόλια

  1. 40 χρονια επι 8 εκατομμυρια μας
    κανουν 320 εκατομμυρια ευρω .
    81 εκατομμυρια δια 90 χρονια μας
    κανει 900.000 ευρω το χρονο.

    Τωρα το μονο που μενει να το νοικιασει στο δημοσιο με ενοικιο
    8 εκατομμυρια ευρω.!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδη σε δεκα χρονια το δημοσιο
    στην χειροτερη περιπτωση θα εισεπρατε
    80 εκατομμυρια.

    Τωρα καποιος να μας πει ποσο
    κοστισε η κατασκευη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση