GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη δοκιμαστική πτήση του Mighty Eagle

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη δοκιμή για το 2012 του νέου δοκιμαστικού οχήματος της NASA. Το Mighty Eagle, χρησιμοποιώντας ένα ...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δεύτερη δοκιμή για το 2012 του νέου δοκιμαστικού οχήματος της NASA. Το Mighty Eagle, χρησιμοποιώντας ένα ενσωματωμένο αυτόνομο σύστημα πλοήγησης, απογειώθηκε σε ύψος 30 μέτρων, βρήκε τον στόχο του και προσγειώθηκε απαλά με ελεγχόμενη προσγείωση. Για όσους απορούν, το σκάφος όντως έχει πάρει το όνομα του από τον χαρακτήρα του γνωστού παιχνιδιού Angry Birds και χρησιμοποιείται για την δοκιμή τεχνολογιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ρομποτικών οχημάτων για την Σελήνη, τους αστεροειδής και άλλα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος.
«Το Mighty Eagle πραγματοποίησε μια θαυμάσια πτήση, ολοκληρώνοντας τους στόχους της δοκιμής, αναζήτησε και βρήκε τον στόχο του και έπειτα προσγειώθηκε χρησιμοποιώντας ένα κλειστό σύστημα» δήλωσε ο Dr Greg Chavers, επικεφαλής μηχανικός του project. Στην προηγούμενη δοκιμή, στης αρχές Αυγούστου το όχημα είχε απλά απογειωθεί και προσγειωθεί χωρίς να δοκιμαστούν τα συστήματα αναζήτησης και πλοήγησης του.
Το όχημα διαθέτει τρία μηχανικά πόδια και έχει διάμετρο 2.4 μέτρα. Τροφοδοτείται κυρίως από καθαρό υπεροξείδιο του υδρογόνου και για την προσεδάφιση του χρησιμοποιεί προωθητήρες οι οποίοι ελέγχονται από ενσωματωμένο υπολογιστή. Κατασκευάζεται από ομάδα μηχανικών του Marshall Space Flight Center και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση