GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

NanoNews...

Ο δρόμος προς την… ωριμότητα.   6.000.000 ανώριμα ωάρια διαθέτει ένα θηλυκό έμβρυο 15 εβδομάδων. Ως τη γέννησή του μειώνονται στο ένα εκατο...

Ο δρόμος προς την… ωριμότητα.
 
6.000.000 ανώριμα ωάρια διαθέτει ένα θηλυκό έμβρυο 15 εβδομάδων. Ως τη γέννησή του μειώνονται στο ένα εκατομμύριο.
300.000 ανώριμα ωάρια περιέχονται στις ωοθήκες μιας νεαρής που μπαίνει στην εφηβεία.
300-400 ωάρια θα ωριμάσουν κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου μιας γυναίκας.
Για τον «οργασμό» της αγελάδος
Ενα τριετές ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο θα εστιάσει στον τρόπο που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους οι αγελάδες ενός κοπαδιού ξεκίνησε στη Βρετανία. Στόχος του προγράμματος είναι να καταλήξει σε συμπεράσματα τα οποία θα βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους στη διαχείριση των ζώων προκειμένου να εξασφαλίζεται η ευημερία τους και ως εκ τούτου η παραγωγικότητά τους. Οι αγελάδες είναι κοινωνικά ζώα. Δημιουργούν ομάδες και η προσθήκη ή η απομάκρυνση ενός ή περισσοτέρων ζώων από αυτές μπορεί να αλλάξει δραματικά τη δυναμική τους. Με τη βοήθεια ειδικών κολάρων, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εξετερ αρχικά καταγράφουν τις κοινωνικές επαφές των ζώων και στη συνέχεια θα εξετάσουν πώς αυτές οι σχέσεις επιδρούν στην υγεία τους και την παραγωγικότητά τους. Μετά το πέρας της μελέτης οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα είναι σε θέση να συμβουλεύσουν τους κτηνοτρόφους πώς να ομαδοποιούν τα ζώα και πώς να (μην) παρεμβαίνουν στις ήδη εγκατεστημένες σχέσεις τους.
Xαζή ερώτηση
Γυμνοί στο Διάστημα: έκρηξη, έγκαυμα ή ασφυξία;

Τι θα μας συμβεί απ’ όλα αυτά; Εκρηξη αποκλείεται, ο συνεκτικός ιστός κρατάει και στο κενό το σώμα (θυμηθείτε ίσως και τον σκύλο έξω από το διαστημόπλοιο στο «Από τη Γη στη Σελήνη» του Ιουλίου Βερν). Ούτε το αίμα μας θα βράσει, παρ’ όλο το κρύο (κοντά στους -273 βαθμούς Κελσίου) αφού δεν υπάρχει ύλη να απάγει τη θερμότητα του σώματος. Βέβαια κινδυνεύουν τα εσωτερικά όργανα από την ψύξη και το σώμα από τις ακτινοβολίες που σαρώνουν την περιοχή. Αλλά το πιο άμεσο θα είναι η έλλειψη αέρα, που θα βγει βίαια από το σώμα στην αρχή αν προσπαθήσουμε να τον κρατήσουμε στους πνεύμονές μας και μετά… στοπ.
Φύλαγε τα φύλλα σου…
Γνωρίζαμε ότι η κλιματική αλλαγή έχει ήδη επιδράσει στις συνήθειες των αποδημητικών ζώων και πουλιών καθώς επίσης και στον χρόνο άνθισης των φυτών. Φαίνεται όμως ότι οι συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες: αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένα είδος θάμνου έχει μειώσει το μέγεθος των φύλλων του κατά 40% στη διάρκεια των τελευταίων 127 χρόνων. Η μείωση του μεγέθους των φύλλων θεωρείται προσαρμογή στις αυξημένες θερμοκρασίες καθώς μέσω αυτής μειώνεται η απώλεια νερού από το φυτό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν έχουν όλα τα φυτά την προσαρμοστηκότητα που θα τους επέτρεπε να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση