GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν έχει λειτουργία NFC το iPhone 5

Παρά τα θετικά σχόλια που συγκέντρωσε το iPhone 5 κατά την παρουσίαση του, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν μια πολύ βασική έλλε...

Παρά τα θετικά σχόλια που συγκέντρωσε το iPhone 5 κατά την παρουσίαση του, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν μια πολύ βασική έλλειψη. Την ανυπαρξία NFC chip στη συσκευή.
Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication) επιτρέπει την ασφαλή ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ δύο συσκευών και βασικός της στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι σε καταστήματα. Αντί δηλαδή να πληρώνει κάποιος με την πιστωτική του, να χρησιμοποιεί το smartphone του μέσω του οποίου θα μεταφέρονται με ασφαλή τρόπο οι σχετικές πληροφορίες.
Φυσικά θα μπορούσε να έχει και πολλές άλλες λειτουργίες. Π.χ. το ξεκλείδωμα μιας πόρτας χωρίς κλειδί, αυτόματες πληρωμές εισιτηρίων σε θέατρα και κινηματογράφους, πληρωμές σε παρκόμετρα κλπ.
Ήδη άλλωστε τα περισσότερα smartphones το έχουν ενσωματωμένο και το αναγνωρίζουν πλήρως. Γιατί λοιπόν η Apple επέλεξε να μην το χρησιμοποιήσει; Υποτίθεται ότι η εταιρεία προς το παρόν δεν το βρίσκει ιδιαίτερα χρήσιμο και ότι η εφαρμογή Passbook που αναπτύσσει καλύπτει ήδη όποια λειτουργία θα πρόσφερε το NFC.
Αν και ως εξήγηση ακούγεται πειστική, η πραγματικότητα μάλλον είναι αρκετά διαφορετική. Όπως είναι γνωστό, το περίβλημα του iPhone 5 είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Τι σημαίνει αυτό όμως; Σημαίνει ότι το NFC chip δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει καθώς το μέταλλο θα εμπόδιζε τη λήψη και μετάδοση των ραδιοκυμάτων.
Δεδομένου λοιπόν ότι ο περισσότερος κόσμος θα αγοράσει ούτως ή άλλως τη συσκευή ανεξάρτητα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, η Apple επέλεξε να δώσει περισσότερο βάρος στην εμφάνιση του iPhone 5 και να μην μπει στο έξοδο της προσθήκης ενός επιπλέον εξαρτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση