GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Nokia παρουσίασε τα Lumia 920 και Lumia 820

Σε κοινή συνέντευξη τύπου της Nokia και της Microsoft στην Νέα Υόρκη, η Φινλανδική εταιρεία παρουσίασε δυο νέα κινητά της σειράς Lumia, τα 9...

Σε κοινή συνέντευξη τύπου της Nokia και της Microsoft στην Νέα Υόρκη, η Φινλανδική εταιρεία παρουσίασε δυο νέα κινητά της σειράς Lumia, τα 920 και 820. Η νέα ναυαρχίδα της σειράς, το Lumia 920 διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.5GHz, κυρτή οθόνη 4.5 ιντσών με τεχνολογία LCD ανάλυσης 768×1280, αποθηκευτικό χώρο 32GB χωρίς υποστήριξη microSD και μπαταρία 2.000 mAh. Ταυτόχρονα η οθόνη του θα διαθέτει την τεχνολογία PureMotion HD+ η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ευκρίνεια στον ήλιο και γρηγορότερο refresh rate. Η ίδια η Nokia υποστηρίζει μάλιστα πως η PureMotion HD+ είναι η καλύτερη τεχνολογία απεικόνισης που υπάρχει σε κινητά, χαρακτηρίζοντας την οθόνη του 920 ως «καλύτερη από ανάλυση HD» και «η φωτεινότερη και γρηγορότερη οθόνη που υπάρχει σε κινητό».
Όπως ακριβώς είχε αποκαλύψει το @evleaks, η κάμερα του 920 είναι στα 8.7 megapixel, ενσωματώνει όμως την τεχνολογία PureView η οποία βελτιώνει το σύστημα σταθερότητας της κάμερας και προσφέρει καλύτερες και πιο καθαρές φωτογραφίες σε χαμηλό φως, καλύτερο interface στην κάμερα και βέβαια δυνατότητα λήψης video σε ποιότητα 1080p. Θα κυκλοφορήσει σε πέντε χρώματα, κίτρινο, κόκκινο, άσπρο, γκρι και μαύρο, ενώ το σώμα της συσκευής θα είναι ενιαίο πράγμα που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής της μπαταρίας.
Το Lumia 820 το οποίο κατατάσσεται στην μεσαία κατηγορία, διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή με το 920 και 1GB μνήμης αλλά μικρότερη οθόνη 4.3 ιντσών τεχνολογίας OLED με ανάλυση 480×800, αποθηκευτικό χώρο 8GB, μπαταρία 1650mAh και κάμερα 8 megapixel. Αντίθετα με το 920 δεν θα διαθέτει την τεχνολογία PureMotion HD+, θα υποστηρίζει όμως την χρήση καρτών microSD, αποσπώμενη μπαταρία, καθώς και χρωματιστά covers σε επτά χρώματα.
Στις οθόνες των δυο συσκευών έχει ενσωματωθεί μια τεχνολογία με το όνομα Super Sensitive Touch η οποία επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται την οθόνη ακόμα και με γάντια, κάτι που δεν είναι εφικτό στις απλές capacitive οθόνες. Το 920 θα διαθέτει ακόμα δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, τοποθετώντας την συσκευή επάνω στην αντίστοιχη βάση, κάτι που θα είναι εφικτό και με το 820, με την χρήση όμως του κατάλληλου back cover.
Δεν είναι ακόμα γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας τους, σύμφωνα όμως με τον CEO της εταιρείας, Stephen Elop, θα κυκλοφορήσουν πρώτα σε «επιλεγμένες αγορές» μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Δείτε το hands-on του Nokia Lumia 920:
Δείτε το hands-on του Nokia Lumia 820:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση