GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O εγκέφαλος του Αϊνστάιν… πωλείται προς 9,99 δολάρια!

Μία νέα εφαρμογή για το iPad , η οποία δημιουργήθηκε από το Εθνικό Μουσείο Υγείας και Ιατρικής του Σικάγο, προσφέρει λεπτομερ...



Μία νέα εφαρμογή για το iPad, η οποία δημιουργήθηκε από το Εθνικό Μουσείο Υγείας και Ιατρικής του Σικάγο, προσφέρει λεπτομερή απεικόνιση του εγκεφάλου τού Αϊνστάιν, για πρώτη φορά στην ιστορία στο ευρύ κοινό.


Η εφαρμογή περιλαμβάνει slides που δημιουργήθηκαν από τον ιατρό Thomas Harvey, ο οποίος πραγματοποίησε την αυτοψία στον Αϊνστάιν το 1955.

Ο εγκέφαλος έχει πλούσια ιστορία, αφού είχε τεμαχιστεί σε 240 κομμάτια και φυλασσόταν σε βάζα στο σπίτι του Harvey (!). Ο εκκεντρικός ιατρός, έδωσε τμήματα του εγκεφάλου σε διάφορους ερευνητές, πριν δωρίσει ό,τι είχε απομείνει, στον Dr. Elliot Krauss, στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Princeton το 1998.

Τμήματα του εγκεφάλου χρησιμοποιήθηκαν το 1999 σε μία μελέτη, που έδειξε ότι ο πλευρικός λοβός, που είναι υπεύθυνος για την επεξεργασία των μαθηματικών πράξεων, ήταν 15% πιο πλατύς από το φυσιολογικό.

Η εφαρμογή πωλείται 9,99 δολάρια.
by PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση