GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση της ΔΗΜ.ΑΡ στη Βουλή για τις offshore

Σε ερώτηση προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης προς τον υπουργό Οικονομικών γ...


Σε ερώτηση προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης προς τον υπουργό Οικονομικών για τις offshore εταιρείες στην Ελλάδα και τα πρόσωπα που τις ελέγχουν.
Ο κ. Τσούκαλης ανέφερε συγκεκριμένα στην ερώτησή του: «Ως πλυντήριο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, κάλυψης του παράνομου πλουτισμού ή φοροδιαφυγής, κυρίως επιφανών ή και πολιτικών προσώπων θεωρούνται οι υπεράκτιες εταιρείες (offshore), η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δραστηριοποιείται συνήθως ως ιδιοκτήτες υπερπολυτελών ακινήτων, σκαφών αναψυχής και αυτοκινήτων. Ένας αποτελεσματικός τρόπος αποκάλυψης των πραγματικών φυσικών προσώπων – διαχειριστών των εταιρειών αυτών και κατ’ επέκταση του παράνομου πλουτισμού είναι αρχικά η πλήρης καταγραφή τους και στη συνέχεια ο προσδιορισμός των προσώπων που είναι μισθωτές ή χρήστες ή και αγοραστές των περιουσιακών στοιχείων.
Οργή όμως προκαλεί το γεγονός, που εκτιμάται έως και σκόπιμη παράλειψη, ότι από το 2003 έως και πρότινος οι υπεράκτιες βρίσκονταν στο απυρόβλητο των ελεγκτικών μηχανισμών με αποτέλεσμα οι αρμόδιες αρχές να μην διαθέτουν πλήρη στοιχεία για τις εταιρείες αυτές όπως π.χ. ακριβή αριθμό τους, περιουσιακά στοιχεία, μισθωτές ή και αγοραστές και βεβαίως πόσες υπέβαλαν δηλώσεις και πλήρωσαν το ετήσιο τέλος ακινήτων, ποσοστού 3% επί της αντικειμενικής αξίας από το 2003 έως 2009 και 15% από το 2010 έως και σήμερα. Κατόπιν των προαναφερομένων ερωτάται ο κ. Υπουργός
• Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των υπεράκτιων εταιρειών που εδρεύουν ή έχουν ακίνητα στην Ελλάδα και α) πόσα ακίνητα έχουν εντοπιστεί και β) για πόσα από αυτά έχουν υποβληθεί ετήσιες δηλώσεις τέλους ακινήτων 3% από το 2003 έως 2009 και 15% από το 2010 και ποια ποσά έχουν καταβληθεί κατ’ έτος.

5 σχόλια

  1. Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα

    Με στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου.

    Σημειώνεται ότι με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» θα παραμείνουν κλειστοί κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων.

    Αναλυτικά:

    - Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα μείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο.

    - Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

    - Το Μετρό (γραμμές 2,3) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Το Μετρό (γραμμή 3) θα έχει τερματικό σταθμό την Δουκ. Πλακεντίας και δεν θα εξυπηρετεί το αεροδρόμιο

    - Ο Ηλεκτρικός (ΗΣΑΠ, γραμμή 1) θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

    - Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

    Στη Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε ότι τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πουτσοκλένης26 Σεπ 2012, 7:19:00 π.μ.

    Επιτέλους όσοι κλέφτες πολιτικάντηδες τα άρπαξαν να τους κατασχεθεί ότι έστησαν με τα αρπαγμένα. Είπε ο κ. Καστανίδης ότι πιεζότανε επί πρωθυπουργίας Σημίτη να αποδεχθεί τις συμβάσεις της Σημενς και επειδή αρνιόταν τον αντικατέστησε ο Πρωθυπουργος βάζοντας τον κ.κ. Μαντέλη με τα γνωστά . . . . .. . Αθωώθηκε ο μαντέλης και ούτε γάτα ούτε ζημιά για σημίτη και τσουκάτο που πηρε και αυτός την βαλίτσα του. Ένας φυγόδικος που αναγκάστηκε να εκπατριστεί διότι εκκρεμούν κατηγορίες εις βάρος του που έστησε αιολικό πάρκο μια ξένη εταιρία στη Ρόδο – ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ !!! – και τον είχε εκπρόσωπο της, κατήγγελλε τηλεφωνικά σε τηλεοπτική εκπομπή ότι δεν είχε φράγκο η εταιρία και με πλαστά έγγραφα πήρε χρήματα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα με το αζημίωτο βέβαια δίνοντας κάποια εκατομμύρια στο ΥΠ. ΟΙΚ. επι υπουργίας κ.κ. Παπαντωνίου. Ε!! ο μόνος ένοχος είναι αυτός και την έκανε από το Ελλαδασταν, δημοκρατία και αρπαχτή !!!!.
    Ο ΟΣΕ πλήρωσε δις ευρώπουλα να αγοράσει της ηλεκτρομηχανές της Ζημενς που καταγγέλθηκε ότι είναι ακατάλληλες διότι είναι μικρης ταχύτητας και κάνουν μόνον για μεταφορά φορτίων και αγοράστηκαν οι άλλες που κάνουν και αυτή την δουλειά και μπορούν να αναπτυξουν μεγάλες ταχύτητες που χρειάζονται οι επιβατηκές. Ο κ.κ. Υπουργος για να προλάβει να κάνει αυτός την παραγγελία της αγόρασε έστω και ας μην είχε φτιαχτεί το ηλεκτρικό δύκτιο, βέβαια ας είναι καλά τα θαλασσοδάνεια, θα τα πληρώσουν οι βλάκες οι Έλληνες.
    Εάν αναφέρω όλους αυτούς που βέβαια είχαν την ατυχία και τους μυρίστηκαν το τι άρπαξαν δεν θα είχε τελειωμό.
    ΕΛΛΑΣ ……. !!! …. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ;
    Αγαπητέ Φ. Κουβέλη δεν είναι μόνον οι μισθοί και οι συντάξεις, που μας έχετε αφήσει ψίχουλα ,είναι τα αρπαγμένα αγαπητέ μου που πρέπει κάποτε να ξαναπάνε στα συρτάρια του Δημοσίου. Ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος δεν θα έκανε αυτά που κάνεις εσύ . Και άλλοι μείωση μισθών και συντάξεων αλλά κόκκινες γραμμές. Κόκκινες γραμμές είπα μην θίγεσαι και όχι κόκκινα παπάρια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πουτσοκλένης26 Σεπ 2012, 7:27:00 π.μ.

    Υ.Γ. Εκ παραδρομής δεν γράφτηκε το «και δεν αγοράστηκαν οι άλλες ……»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ είμαι ένας Οικονομολόγος
    Πως θα έλθει ανάπτυξη κύριοι σε μια ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΈΝΗ οικονομία;

    Η Ελεύθερη αγορά που τόσο ευαγγελίζονται όλοι έχουν ποτέ αναρωτηθεί αν παίζετε με ίσους όρους το παιγνίδι; όταν στην Ασία, Κίνα ,Αφρική κ.ο.κ δεν λειτουργεί η δημοκρατία για τους εργαζομένους αλλά ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και η δουλεία.

    Τα προϊόντα που παράγονται σε αυτές της χώρες δεν είναι για την εσωτερική αγορά τους , αλλά για της δυτικές αγορές ΗΠΑ και Ευρώπης, με την ταμπέλα του δυτικού
    πολυδιαφημισμένου προϊόντος, αλλά με πολλούς φτηνούς εργαζομένους της ΑΣΙΑΣ, με μισθούς των 40-50 ευρώ .Τι γίνετε όμως ότι,οτι παράγουν αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν να το αγοράζουν, πως θα μπορέσουν όμως να το αγοράζουν και νεκρές δυτικές οικονομίες;

    Προσωπικά δεν ξέρω πως θα βγούνε αυτά τα ισοδύναμα ώστε να λειτουργεί η οικονομία ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-
    -ΜΕΤΑ ΠΏΛΗΣΗΣ- ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ τι μας λυπεί; η δυναμική της καταναλώσεις που την ανακόπτει η μειωμένη εργασιακής αξία στην παραγωγή.

    Όταν οι ΗΠΑ και Ευρωπαίοι κολοσσοί επενδύουν εκεί ως κεφαλαιούχοι για να κατασκευάζουν τα βιομηχανικά και μη προϊόντα τους, πιστεύω , ότι έλθει η ώρα τους να αυτοδιαλυθούν όπως ο κομουνιστικός Ιμπεριαλισμός τον λέω εγώ και όταν ξυπνήσουν και οι εκεί κούλιδες θα έχουν πολλά εργασιακά προβλήματα ΚΑΙ μαζί τους.

    Υπάρχει μια παγκόσμια κάστας ανθρώπων που έχουν καταργήσει αγοράσει τους πολιτικούς και την πολιτική με το χρήμα ΓΙΑ το κέρδος τους..

    Ολοι φοβούνται να πούνε την αλήθεια σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπης. Την ελεύθερη αγορά δεν την έχουν οι ΛΑΟΊ αλλά το κεφάλαιο, ξέρετε εν ονόματι της {ελευθερίας} έχουν γίνει τα πιο σκληρά εγκλήματα ΓΙΑ ΤΗΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ)

    Πήραμε και περνούμε δάνεια να πληρώσουμε της επενδύσεις του ΧΧΧΧΧ επιχειρηματία η ΧΧΧΧ κλέφτη..

    Η ΟΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταγρουν με χειρουρικες επεμβάσεις , αστυνομία, μετά θα πάνε στον στρατό, μετά στην πυροσβεστική, Λιμενικό, για την υγεία και την παιδεία δεν το συζητώ, λιμάνια , αεροδρόμια, νερό, ρεύμα, θα έλθει και η ώρα που δώσουν τα δικαστήρια και της φύλακές δε ιδιώτες; ..


    Έτσι Θα βρούμε δουλειά μόνο οι ΧΡΥΧΗ ΧΑΖΟΙ; είναι στο είδος τους


    ΡΕ ΧΑΧΑΝΟΙ ΜΑΣ ΠΑΤΈ ΣΕ ΟΛΙΚΉ ΡΊΞΕΙ; ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .


    Η....Ο.Π.Λ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση