GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε πορεία περικοπών Olympic και Aegean

Τον δρόμο που έχουν χαράξει οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν και οι εγχώριοι αερομεταφορείς, που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν ...


Τον δρόμο που έχουν χαράξει οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν και οι εγχώριοι αερομεταφορείς, που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μείωση του αριθμού των πτήσεών τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Η Olympic Air πέρσι μετέφερε 3,34 εκ. επιβάτες με σχεδόν 160 πτήσεις την ημέρα και μέση πληρότητα 63%.
Τον δρόμο που έχουν χαράξει οι ξένες αεροπορικές εταιρείες ακολουθούν και οι εγχώριοι αερομεταφορείς, που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε μείωση του αριθμού των πτήσεών τους εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Η Olympic Air έχει συρρικνώσει το δίκτυό της, περιορίζοντας τις πτήσεις στο εσωτερικό δίκτυο με μείωση των συχνοτήτων, ενώ εκτός συνόρων «πετά» πλέον μόνο στα Βαλκάνια, στην Κωνσταντινούπολη και στο Τελ Αβίβ. Προ μηνών ανεστάλησαν τα δρομολόγια προς Κάιρο και Αμστερνταμ. Αντίστοιχα, η Aegean Airlines, η οποία διαθέτει στο δίκτυό της τις κυριότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των πτήσεών της.
Για δεύτερη χρονιά
Εξάλλου, για δεύτερη συνεχή χρονιά Aegean Airlines και Olympic Air κατέγραψαν ζημίες, με τα μηνύματα κάθε άλλο παρά ευχάριστα να είναι και φέτος, όχι μόνο για τις εγχώριες εταιρείες, αλλά για σύσσωμο τον ευρωπαϊκό κλάδο.
Το πρώτο εξάμηνο του 2012 έκλεισε για την Aegean με ζημιές 38,5 εκ. έναντι ζημιών 19,8 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011, εξαιτίας της αλματώδους αύξησης του κόστους καυσίμων. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 269,4 εκ. ευρώ. Η Aegean μετέφερε 2,7 εκ. επιβάτες το πρώτο εξάμηνο του 2012, παρουσιάζοντας μείωση 8% σε σχέση με πέρυσι, με την εταιρεία να εκτελεί 13% λιγότερες πτήσεις και πετυχαίνοντας αύξηση πληροτήτων από 64,6% σε 69,5%, με χαμηλότερους όμως ναύλους.
Στο άλλο στρατόπεδο, η Olympic Air κατέγραψε ραγδαία μείωση εσόδων το 2011 κατά 93,5 εκ. ευρώ, σε σύγκριση με το 2010, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του πτητικού της προγράμματος. Η Olympic Air έκλεισε πέρυσι με ζημιές 37,6 εκ., μεταφέροντας κατά τη διάρκεια του 2011 3,34 εκ. επιβάτες, με σχεδόν 160 πτήσεις την ημέρα και μέσο συντελεστή πληρότητας στο 63%.

1 σχόλιο

  1. Πολύ καλά να τα πάθει η... αγαπημένη μας Ολυμπιακή του κ. Βγενόπουλου. Για να μεταβεί κάποιος από Κεφαλονιά στην Αθήνα με επιστροφή, χρειάζεται από 230 έως ...350 Ε!...(Για του λόγου το αληθές,επισκεφθείτε sites "φθηνών" εισιτηρίων, όπως airtickets κλπ).
    Δεν πάω στην Αμερική καλύτερα?
    Ντροπή τους, και καλά να παθαίνουν.
    Κι ελπίζω να κλείσουν εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση