GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραβείο ειρήνης στις Pussy Riot από τη Γιόκο Ονο

Η χήρα του Τζον Λένον το απένειμε στο φυλακισμένο ρωσικό συγκρότημα H Γιόκο Ονο με τον σύζυγο της Νάντια Ταλακανίκοβα (μέλος των...

Η χήρα του Τζον Λένον το απένειμε στο φυλακισμένο ρωσικό συγκρότημα
H Γιόκο Ονο με τον σύζυγο της Νάντια Ταλακανίκοβα (μέλος των Pussy Riot), Πιότρ Βερζίλοφ, και την τετράχρονη κόρη τους Ζέρα
 
Η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Ονο, απένειμε την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη το δικό της βραβείο ειρήνης με την ονομασία «ΛένονΟνο» στα τρία νεαρά μέλη του γυναικείου πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, που σήμερα βρίσκονται φυλακισμένα στη Ρωσία επειδή εκτέλεσαν σε μια εκκλησία ένα τραγούδι-προσευχή κατά του ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Οι Pussy Riot πιστεύουν ακράδαντα στην ελευθερία της έκφρασης. Θέλω να εργασυώ για την άμεση απελευθέρωσή τους», δήλωσε η Γιόκο Όνο, παραδίδοντας τη διάκριση στον Πιότρ Βερζίλοφ, σύζυγο της Ναντέζντα Ταλακανίκοβα, μιας από τις φυλακισμένες τραγουδίστριες.
Ο Βερζίλοφ, καλλιτέχνης του δρόμου ο ίδιος, ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη μαζί με τον Ζέρα, τον τετράχρονο γιό που έχει αποκτήσει με την Ταλακανίκοβα.
«Είναι μια απέραντη τιμή να παραλαμβάνω το βραβείο από τα χέρια της Γιόκο Όνο και να βλέπω τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βγαίνουν και να υψώνουν τη φωνή τους θέλοντας να αποδείξουν την υποστήριξή τους στις Pussy Riot», δήλωσε στα αγγλικά.
Η υποτροφία «ΛένονΟνο» για την ειρήνη θεσμοθετήθηκε από τη σύζυγο του δολοφονημένου πρώην μέλους των Beatles το 2002 στη μνήμη του. Απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε πρόσωπα που προωθούν την ειρήνη σε όλον τον κόσμο.
Παρούσα στην απονομή ήταν και η διευθύντρια του αμερικανικού κλάδου της Διεθνούς Αμνηστίας, Σουζάν Νόσελ, η οποία πρόσθεσε: «Η Μαρία, η Κάτια και η Νάντια θεωρούνται από τη Διεθνή Αμνηστία κρατούμενες συνείδησης. Είμαστε
υπερήφανοι που αγωνιζόμαστε στο πλευρό τους. Ομως δεν έχουμε τελειώσει. Ο στόχος μας δεν θα έχει επιτευχθεί όσο εκείνες δεν αποφυλακίζονται».

Η υπόθεση της φυλάκισης για χουλιγκανισμό των τριών νεαρών γυναικών έχει πυροδοτήσει κύματα διαμαρτυρίας διεθνώς, ενώ έχει κινητοποιήσει και πλήθος προσωπικοτήτων που αξιώνουν την αποφυλάκισή τους. Τελευταίο παράδειγμα οι σχετικές δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη από τη Νέα Υόρκη η νομπελίστριας Ειρήνης και σύμβολο της δημοκρατίας στη Βιρμανία, Αούνγκ Σαν Σούου Κι.
Σχόλια αναγνωστών (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση