GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Μετά τις εκλογές των ΗΠΑ η έκθεση για το ελληνικό χρέος...

Η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται να αναβάλλεται για μετά τις 6 Νοεμβρίου, ώστε να αποφευχθεί πιθανός ...

Η έκθεση της τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους φαίνεται να αναβάλλεται για μετά τις 6 Νοεμβρίου, ώστε να αποφευχθεί πιθανός κλονισμός της παγκόσμιας οικονομίας πριν από τις αμερικανικές εκλογές, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ και διπλωμάτες, σύμφωνα με το Reuters.
«Η έκθεση της τρόικας θα πάει πιθανώς μετά την ημερομηνία των εκλογών στις ΗΠΑ», είπε αξιωματούχος στο Βερολίνο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.  Ερωτηθείς αν αυτό έγινε μετά από παράκληση της Ουάσινγκτον, απάντησε: «Δεν θέλουν εκπλήξεις».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Μάρτιν Κότχαους, άφησε, σήμερα, ανοικτό το πότε η τρόικα θα ετοιμάσει την έκθεσή της. «Ελπίζουμε ότι θα είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν», είπε.
Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει πάντως το δημοσιευμα του πρακτορείου Reuters.
Το μέλος της τρόικας Ματίας Μορς βγήκε από την αίθουσα της σύσκεψης με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και διέψευσε το δημοσίευμα λέγοντας «Δεν είναι αλήθεια». «Παντελώς ανυπόστατο» χαρακτήρισε ο Σάϊμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

2 σχόλια

  1. Διαψεύδεται από την τρόικα μετάθεση της έκθεσης για το ελληνικό χρέος που μετέδωσε το Reuters για προφανείς λόγους..

    Διαψεύδουν, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι τρεις επικεφαλής της τρόικας το δημοσίευμα του Reuters (που σαν εβραιοβρετανικό μέσο ελπίζει και κάνει τα πάντα για να τιναχτεί το ευρώ στο αέρα), σύμφωνα με το οποίο μετατίθεται για μετά τις αμερικανικές εκλογές η έκθεση ΕΕ και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο οι διαφορές στους κόλπους της τρόικας για το ακριβές μέγεθος των προβλημάτων του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με τις πολιτικές πιέσεις για αναβολή λίγων εβδομάδων δείχνουν ότι η έκθεση θα καθυστερήσει έως το Νοέμβριο.

    Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να απαντήσει πότε θα ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησης της τρόικας, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής της τριμερούς αναχωρούν αύριο από την Αθήνα για μια εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Reuters: Μετά τις εκλογές των ΗΠΑ η έκθεση για το ελληνικό χρέος...
    Και η έξοδος μας από το €...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση