GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιθανή ισπανική προσφυγή στο Μηχανισμό τις επόμενες ημέρες...

Την προσφυγή της Ισπανίας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης αναμένει η Κομισιόν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der...

Την προσφυγή της Ισπανίας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης αναμένει η Κομισιόν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel.
Μέλος της Κομισιόν που δεν κατονομάζεται, λέει προς το γερμανικό περιοδικό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πιθανό να ζητήσει η Μαδρίτη μέσα στις επόμενες εβδομάδες τη στήριξη του μόνιμου μηχανισμού στήριξης, εφόσον βεβαίως o ESM περάσει προηγουμένως το σκόπελο του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου, την ερχόμενη Τετάρτη.
Οπως σημειώνει το Spiegel, μπορεί τα επιτόκια δανεισμού της Ισπανίας να έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες μετά και την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων. Αυτό ωστόσο αφορά τα ομόλογα μικρής χρονικής διάρκειας. Το επιτόκιο στα 10ετή ομόλογα εξακολουθεί να κινείται στο 6 %.
Ενδεχόμενη προσφυγή στον ESM θα συνεπαγόταν ελέγχους από την ΕΕ, την ΕΚΤ αλλά και το ΔΝΤ. Ωστόσο, όπως σημειώνει το περιοδικό, οι όροι που θα συνοδεύουν τη βοήθεια δεν θα είναι τόσο σκληροί όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, καθώς η ισπανική διοίκηση θεωρείται πολύ πιο αποδοτική.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση