GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανοδικά το ευρώ, ξεφουσκώνουν τα spread

Ανοδική ώθηση στο ευρώ και ισχυρές ενδείξεις για αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας προκαλε...


Ανοδική ώθηση στο ευρώ και ισχυρές ενδείξεις για αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και δευτερευόντως της Ιταλίας προκαλεί το σχέδιο Ντράγκι.
Το ευρώ συνεχίζει να κινείται ανοδικά και οι αποδόσεις των ομολόγων στην περιφέρεια της Ευρωζώνης να υποχωρούν, στον απόηχο του χθεσινού σχεδίου που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για υπό προϋποθέσεις απεριόριστες αγορές κρατικού χρέους στη δευτερογενή αγορά.
Η ισοτιμία του ευρώ σημειώνει κέρδη 0,34% και διαμορφώνεται στα 1,2671 δολάρια, ενώ κέρδη 0,47% καταγράφει και ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300.
Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων υποχώρησε κάτω από το 6% για πρώτη φορά το τελευταίο 4μηνο. Σε χαμηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών τίτλων (5,38%). Για τις χώρες που βρίσκονται σε μνημόνιο, η απόδοση των 10ετών ομολόγων τους διαμορφώνεται στο 5,85% για τα ιρλανδικά, το 8,74% για τα πορτογαλικά και 22,09% για τα ελληνικά.
Ο κ. Ντράγκι ανακοίνωσε χθες το πιο φιλόδοξο σχέδιο αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης – κυρίως της Ισπανίας και της Ιταλίας – και τη διατήρηση της συνοχής της Ευρωζώνης.
Με την πρόβλεψη για απεριόριστες αγορές ομολόγων με λήξη έως τρία χρόνια, η ΕΚΤ θέλει να αποτρέψει την κερδοσκοπία των επενδυτών στο ενδεχόμενο διάλυσης του κοινού νομίσματος. Προϋπόθεση για την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ είναι ότι οι ενδιαφερόμενες χώρες θα πρέπει να υπογράψουν ένα μνημόνιο με την ΕΕ με αυστηρούς όρους οικονομικής πολιτικής. Σε περίπτωση που οι όροι δεν τηρούνται, η ΕΚΤ θα σταματά τις αγορές των ομολόγων.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση